Paris-Roubaix in HERNE  

Zondagnamiddag 7 april even na 15 uur in het Parochiaal Centrum becommentarieerden precies 13 diehards wielerfanaten, broederlijk naast elkaar bij de toog, hoe een Nederlandse wielergod zijn tweede monument van het voorjaar (Paris-Roubaix) ging binnenhalen. Initiatiefnemers Dirk Stalpaert, Joeri Decat en Apollo Schoukens van de vzw Petrus (Parochiale Werken) organiseren er op geregelde basis kleinschalige, verbindende evenementen om met de opbrengst ervan de lokalen in de Lindestraat up to date te houden.

Deze keer hadden zij als project het samen beleven van een wielermonument uitgekozen. Om de ambiance te verzekeren, had men ook een koerspronostiek uitgedokterd. Omstreeks 17 uur had Mathieu Van der Poel zijn tweede huzarenstukje tot een goed einde gebracht en was het verdict gevallen. De winnaars van de pronostiek trokken naar huis – niet onmiddellijk natuurlijk – met een leuk koerstruitje van rijwielen Fides.

Ondertussen had het selectieve groepje, nu 16 sportieve apostelen, allen bekende, gezellige Hernenaren het niet aan hun hart laten komen. Niet de minste gelatenheid viel te merken. De sfeer bleef reuze. Een bewijs dat samen kijken, samen iets drinken en samen een praatje slaan het simpelste bewijs is van samen genieten. Meer hoeft dat niet te zijn.

De pronostiek dan. Nadat Apollo in het bijzijn van een journalist-deurwaarder (!) de stemmen had geteld, proclameerde Dirk Stalpaert de officiële uitslag. Apollo duidde bij de mannen én de vrouwen de juiste winnaar aan van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dirk Stalpaert deed dat ook bij de mannen voor Parijs-Roubaix en Joeri Decat bij de dames.

Redactie en fotografie Denis Deneulin

Dit nieuwsbericht delen: