PAJOTTEGEM – Rudi Thiebaut is de eerste voorzitter van de N-VA afdeling

Galmaarden, Gooik en Herne gaan vanaf begin toekomend jaar samen door het leven als de nieuwe fusiegemeente Pajottegem. Als koele minnaars van dit project hebben de alsnog drie huidige N-VA afdelingen thans hun krachten gebundeld om te waken over het verder goed verloop van het fusietraject. Zij voegden dan ook hun drie besturen samen tot de nieuwe afdeling N-VA Pajottegem. De N-VA’ers van Gooik, Galmaarden en Herne gingen daarbij ook over tot het verkiezen van een nieuw, overkoepelend partijbestuur. Rudy Thiebaut, die al voorzitter van N-VA Galmaarden was, werd hierbij ook verkozen als voorzitter van de fusie-afdeling.

Verkiezing een evidentie

“Het is geen geheim dat wij voorstander zijn van een grotere fusie met de zes gemeenten van het Pajottenland”, geeft Jonas De Boeck, uittredend voorzitter van N-VA Herne, aan. “Helaas is de beslissing definitief genomen en dus bundelen ook wij onze krachten”.

Jason Broodcoorens, uittredend voorzitter van N-VA Gooik, licht de verkiezing van Rudi Thibaut als kapitein van de gloednieuwe afdeling toe: “Rudy is al 10 jaar actief als voorzitter van onze partij in Galmaarden en ging in die periode nooit een uitdaging uit de weg. Als lijsttrekker leidde hij in Galmaarden onze partij in 2018 naar de verkiezingen en behaalde hij er met zijn team een zeer mooie score. De beslissing om hem aan te stellen als kapitein van ons vernieuwd schip was dan ook een evidentie en ik ben blij dat het voltallig nieuw bestuur van N-VA Pajottegem zich achter hem heeft geschaard”.

Rudy Thiebaut is alvast bijzonder verheugd met zijn verkiezing: “Ik wil mijn dank uitspreken aan de voorzitters van Gooik en Herne én alle bestuursleden voor het vertrouwen dat zij in mij stellen. Samen zullen wij ons inzetten voor de belangen van al onze leden en inwoners”.

Philippe De Cock, fractieleider van N-VA in Gooik, werd verkozen als ondervoorzitter van de afdeling. Jason Broodcoorens en Hans Van Haesebrouck kregen het vertrouwen als respectievelijk secretaris en penningmeester”.

Dit nieuwsbericht delen: