In SINT-PIETERS-KAPELLE viel er niet alleen regen uit de lucht, ook de paasklokken deden hun best

SPH Crescendo, het jeugdensemble van de koninklijke fanfare Sint-Pieter-Herleving, staat blijkbaar op een goed blaadje geboekstaafd bij de ‘klokken van Rome’ want zaterdag al kwamen die overgevlogen en konden de kinderen uit het dorp genieten van een vroegtijdige ‘paaseierenraap’. Vele kleintjes in het gezelschap van ouders, grootouders en familie gaven gevolg aan de fijne uitnodiging maar…. er was echter ook één spelbreker en dat was het slechte weer.

Magische momenten  

Onder begeleiding van slagwerkers en onder luid en feestelijk tromgeroffel mochten de kinderen en hun gezelschap opstappen van het speelplein van de Wippeweide naar de omgeving van het chirolokaal in de Brikstraat, de plaats waar de klokken hun vracht eitjes hadden gedropt. Daar konden de kinderen dan naar hartenlust zoeken, vinden en rapen. De kinderen waren dolenthousiast en iedere keer opnieuw genoten ze van het magische moment waarop ze verstopte eitjes ontdekten. Niettegenstaande de druilerige koude regen toch wel een mooi tafereel dat menig mama en papa goeddunkend mocht gadeslaan en via hun smartphones vereeuwigen. In het lokaal zelf kon ook nog genoten worden van een hapje en een tapje. Om het ‘vrolijk moment’ nog een leuk bijkomend tintje op te spelden werd iedereen getrakteerd op een gelegenheidsoptreden van de jonge muzikanten van de muziekvereniging.

Dit jaar stuurde de paashaas ook een nieuw hulpje naar Sint-Pieters-Kapelle. Pieter Presto is zijn naam. Pieter zal voortaan de paashaas een handje toesteken telkens hij naar Sint-Pieters-Kapelle komt.

Het jeugdensemble kijkt alvast terug op een geslaagde activiteit en houdt er aan alle deelnemers en vrijwilligers voor hun welgekomen hulp te bedanken.

Meer informatie over het jeugdensemble SPH Crescendo en zijn activiteiten is te vinden op DEZE  FACEBOOKPAGINA

Dit nieuwsbericht delen: