HERNE/KOKEJANE – Veel belangstelling voor de opendeur bij het bedrijf Van Sinay

Dit weekend was het alle hens aan dek bij het bedrijf Van Sinay bv op de steenweg Asse op een steenworp van de rotonde in Kokejane. Na een paar sabbatjaren pakte het weer uit met een ‘opendeur’. Van Sinay bv is niet alleen een gevestigde waarde voor landbouwvoertuigen en bijhorende machinerie maar is nu ook gespecialiseerd in tuinbouwmachines. De opendeurdag bood de talrijke bezoekers dan ook een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met het rijk assortiment aan machines en met de nieuwste ontwikkelingen in de tuinbouwsector. Van Sinay is verdeler van onder meer de merken John Deere, Husqvarna, Manitou en Milwaukee.

De oorsprong van het bedrijf gaat terug naar 1958. Toen was het vader Jean-Marie Van Sinay die als kleine landbouwer zijn tijd, energie en kennis ook ter beschikking stelde van collega-boeren voor het geval hun tuigen dienden te worden hersteld. De éénmanszaak met louter een atelier voor technische interventies kreeg met de verkoop van tractoren al vrij vlug een grotere dimensie toegemeten temeer daar mettertijd ook zoon Luc mee in de zaakvoering werd betrokken.

Bedrijf vernieuwd en geherstructureerd

In de levensloop van het familiebedrijf staat zaterdag 31 augustus 2019 evenwel als een ‘zwarte’ pagina geboekstaafd. Ondanks de enorme inzet van de hulpdiensten liep het bedrijf toen door een brand enorme schade op en dienden de activiteiten een tijdlang noodgedwongen op non-actief gezet te worden. Luc Van Sinay: “We hebben toen alles in het werk gezet om zo vlug als mogelijk onze zaak terug op de rails te krijgen. Maar dan was er ook nog corona en dat was in sé geen periode waarbij de verkoop van zowel landbouwvoertuigen als tuinbouwmachines optimaal kon verlopen. Op dat moment een opendeurdag geven was dan ook niet aan de orde. Nu staan de zaken er anders voor. Intussen hebben wij ons bedrijf volledig vernieuwd en geherstructureerd met ook een nieuwe toonzaal. De verkoop van landbouwvoertuigen met hun bijhorigheden is terug op punt en ons bedrijf heeft er ook met een meer uitgebreide verkoop van tuinbouwmachines voor zowel de particulier als de professionele tuinaanlegger als een groendienst een volwaardige bijkomende activiteit bijgekregen”.

Gedurende de twee dagen werden aan de honderden bezoekers informatie verstrekt over de verschillende machines die het bedrijf aanbiedt waaronder nu ook grasmaaiers, kettingzagen, zitmaaiers, trimmers en bladblazers. Zowel de leden van de familie Van Sinay als de gespecialiseerde medewerkers stonden klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven over welke machines het meest geschikt zijn voor specifieke behoeften. Van de precisie van de grasmaaiers tot de kracht van de boomzagen, elke machine werd grondig voorgesteld met duidelijke uitleg over de functies en de voordelen. Zo bood de opendeurdag volop mogelijkheden om in gesprek te gaan met de bezoekers, hun vragen te beantwoorden en hen advies te geven op maat van hun individuele behoeften en dat in een vrijblijvende, geanimeerde en informatieve sfeer.

Nieuwigheden in de tuinbouwsector  

Een opvallend aspect van de opendeurdag was de nadruk op de nieuwe technologieën en innovaties in de tuinbouwsector. Op nummer één staat daarbij de robotmaaier. Het bedrijf presenteerde enkele van hun nieuwste modellen die zijn uitgerust met geavanceerde functies zoals GPS-navigatie, automatische maaisystemen en energie-efficiënte motoren. “Dat de robotmaaier een meer en meer gegeerd tuingereedschap is, daar zijn wij alvast van overtuigd”, geeft Luc nog aan. “Een van de grootste voordelen is het gemak. Een robot grasmaaier kan het gras automatisch maaien zonder dat je zelf fysiek aanwezig hoeft te zijn. Je kunt het instellen volgens een schema dat past bij jouw behoeften en gezien hij stil zijn werk doet kan dat ook op zon- en feestdagen. En…. omdat de robot grasmaaier autonoom werkt, bespaart het de gebruiker veel tijd die dan besteed kan worden aan andere taken of aan ontspanning. Niet alleen de automatische grasmaaiers liggen goed in de markt ook tuingereedschappen op accu worden steeds populairder vanwege hun milieuvriendelijkheid en hun verminderde geluidsproductie in vergelijking met benzine-aangedreven apparaten. Dat ligt dan vooral gunstig in woonwijken of op tijdstippen waarop geluidsbeperkingen van toepassing zijn”.

Gedurende de twee dagen werden de bezoekers niet alleen getrakteerd op een flinke portie informatie. Ook werden zij bedacht met een hapje en een tapje. Voor de gelegenheid werd een beroep gedaan op de foodtruck Party Snack Tequilla uit de naburige Morrestraat.

Contactinformatie: via deze Facebookpagina  –  deze website –  +32 (0)2 396 16 89 – luc@vansinay.beparts@vansinay.be – Steenweg Asse 26, 1540 Herne  – Openingsuren:  alle dagen van 8u-12u30/13u-18u. Op zaterdag open tot 12u en zondag gesloten.

Dit nieuwsbericht delen: