GOOIK – De zeilsculptuur in het centrum verdwijnt en maakt plaats voor meer groen

De aandachtige voorbijganger is het allicht al opgevallen. De zeilsculptuur op het Gooiks dorpsplein is inderdaad verdwenen. Na een aanrijding door een wagen diende het zeil een technisch onderhoud te ondergaan maar na een grondige evaluatie en met respect voor de toenmalige initiatiefnemers heeft het gemeentebestuur nu besloten de zeilsculptuur niet meer terug te plaatsen.

Zes jaar geleden besliste het toenmalig lokaal bestuur van ‘t Plosj in Gooik-centrum een plein te maken waar mensen elkaar konden ontmoeten en waar het dorpsleven centraal stond. Zo verdween dan de grijze parkeerruimte. De blikvanger van het dorpsplein werd een grote zeilconstructie. Al enige tijd werd evenwel vastgesteld dat de locatie en de zeilconstructie niet ten volle hun initieel doel bereikten en dat het zeil daarenboven het zicht op de St-Niklaaskerk hypothekeerde.

Twee grote lindebomen

“Beleid voeren en leiderschap tonen is ook soms genomen beslissingen durven analyseren en evalueren”, verklaart burgemeester Gunther De Wilde de verandering. “Nu het zeil sowieso diende te worden verwijderd om te kunnen worden hersteld werd de knoop doorgehakt. De zeilsculptuur zal niet meer op het dorpsplein worden teruggezet. Mogelijks krijgt het zeil een functie als openluchtklas of als overdekking aan een picknickweide. Die opties bekijken we rustig naar de toekomst toe in het Pajottegems verhaal.  We opteren het dorpsplein nu te voorzien van extra vergroening door twee grote lindebomen aan te planten in de reeds aanwezige plantbakken. Zo behouden we het zicht op de mooie gevel van onze Sint-Niklaaskerk en creëren wij een grotere open ruimte op het dorpsplein voor mogelijke evenementen. Zo kan ook onze jaarlijkse kermis opnieuw op het dorpsplein doorgaan zoals voorheen”.

Dit nieuwsbericht delen: