HERNE/BEVER – Sterke verkeershinder door wegeniswerken in EDINGEN

De toch wel vrij laattijdig aangekondigde herstellingswerken in Edingen op de Rempart Saint-Christophe en op de boulevard Cardinal Mercier, beide in beheer door het Waals gewest, tijdens de week van maandag 25 tot 29 maart en op dinsdag 2 april zullen ook ingrijpende gevolgen hebben voor het verkeer vanuit en naar Herne en Bever. Beide gemeenten dienden dan ook in extremis de ondoordachte en niet vooraf doorgenomen omleidingen vanuit de diensten van het Waals gewest over hun grondgebied bij te schaven. Overigens werd blijkbaar ook het stadsbestuur van Edingen pas enkele dagen voordien op de hoogte gebracht van de uitvoering van de geplande werken.

Tijdens de werken in Edingen zijn de Rempart Saint-Christophe en de Boulevard Cardinal Mercier tussen het kruispunt met de Porte de Hérinnes (kruispunt niet inbegrepen) en de rotonde met de waterfontein NIET toegankelijk voor het autoverkeer. Tijdens het paasweekend zal er wel plaatselijk verkeer toegelaten worden. Het éénrichtingsverkeer op de Avenue Reine Astrid et de Rempart Saint-Joseph blijft wel gelden. Beide blijven dan ook open voor het verkeer. Dat is ook het geval voor de Rue d’Hoves en de rue Montgomery.

Vanuit Herne zal het kruispunt van de Edingsesteenweg (Herne) met de Porte de Hérinnes (Edingen) uiteraard niet meer kunnen gebruikt worden om de Rempart Saint-Christophe in te rijden.

Daarom wordt voor het verkeer -3,5 ton richting Edingen een omleiding voorzien via de H. Geeststraat, de Groenstraat en de Koning Albert I straat (Edingen), die uitmondt aan de spoorwegbrug aan het station. In de Groenstraat wordt vanaf het kruispunt met de Grotestraat wel éénrichtingsverkeer ingesteld in de richting van het Dominicanessenklooster naar het station van Edingen tot in de buurt van het kruispunt met de Moerstraat. Voor de tegenovergestelde richting wordt er een omleiding voorzien via de Moerstraat en de Grotestraat. 

Voor het verkeer +3,5 ton richting Edingen wordt vanaf het kruispunt Patriot een omleiding voorzien via de Geraardsbergsesteenweg (N495), Herhout (N495), de Pijpestraat (N249) en verder richting Bever en de E429/A8 autosnelweg in Bassilly. Daardoor ziet het gemeentebestuur van Bever zich noodgedwongen verplicht de geldende tonnagebeperking tot 3,5 ton tijdens de duur van de omleiding tijdelijk op te heffen. Die verkeersignalisatie zal tijdens de nacht van zondag 24 op maandag 25 maart in die zin aangepast worden. Burgemeester Kristof Cattie is alleszins niet te spreken over het niet betrekken van het gemeentebestuur van Bever bij het uitstippelen van de omleiding.

Meer info op www.herne.be op de pagina wegenwerken en verkeershinder en bij de Hernse schepen van mobiliteit Carina Ricour (0478/40.24.57). 

Dit nieuwsbericht delen: