GALMAARDEN – Zestigplussers genoten van een voortreffelijk ‘Kaffee Matinee’

Het lokaal bestuur Galmaarden samen met zijn cultuurdienst organiseren – nu toch al meer dan 10 jaar – twee keer per jaar een ‘Kaffee Matinee’. Alle senioren zijn dan welkom in het Gemeentelijk Centrum Baljuwhuis voor een leuke ontspanningsnamiddag met ook een natje en een droogje en dat alles voor een luttele 6 euro. Onder de aanwezigen ook een ruime delegatie uit het woonzorgcentrum De Zwaluw uit Vollezele en het dienstverleningscentrum voor personen met een beperking Zonnelied met vestiging in de oude pastorij van Tollembeek.

‘Dansen’ was het thema van de jongste bijeenkomst. Kaffee Matinee had de senioren ook deze keer heel wat te bieden: een leuk weerszien, een aangename babbel, een interessante kennismaking, een lekkere mattentaart met een bijhorend tasje koffie, een flink streepje muziek en een passend dansje …. het kon allemaal. Voor een aantal kreeg de bijeenkomst zelfs voorrang op het ‘tuinieren’ of zoals André  het sappig vertelde: “de ajuinen en de patatten lopen heel zeker niet weg en kunnen nog een dagje wachten”.

Cultuurmedewerkster Jana Van den Broeck: “Ons Kaffee Matinee zit terug op de rails. De doorstart na de coronaperiode verliep wat stroef maar keer na keer oogst het opzet terug een grotere opkomst. Een situatie waarbij niet alleen het bestuur maar ook de ‘habitués’ zich ook in hun sas voelen”.

Het is ook Jana die telkens instaat voor de voorbereidingen. Ter plekke krijgen zij dan de assistentie van wat zij noemt het ‘Baljuwhuis-team’. Voor de gelegenheid waren dat Petra Plaitin, Kelly Wauters, Steven De Meester, Bjorn Cools en Wim Gierts.Voor deze lente-editie deden de organisatoren een beroep op Mike Steve en Pascale om leven in de brouwerij te brengen. En dat deden ze! Zo toverden zij uit hun rijk repertoire het ene na het andere bekend deuntje gaande van  Vlaamse klassiekers tot internationale wereldhits en deden zij zo het publiek voor een paar uurtjes volop ‘dansen, swingen en genieten’.

Dit nieuwsbericht delen: