Herman Anthoons stopt begin mei als schepen van GOOIK

Schepen Herman Anthoons (cd&v) heeft vrij onverwachts zijn afscheid als schepen in Gooik aangekondigd. Per 1 mei 2024 zet hij een punt achter zijn professionele loopbaan en legt hij meteen ook zijn ambt als schepen neer. Lieven Krikilion, de huidige voorzitter van de gemeenteraad, volgt hem op.

Herman Anthoons over zijn beslissing: “Vanaf 1 mei zal ik op 63-jarige leeftijd kunnen genieten van mijn pensioen en daarom heb ik ook beslist om vanaf die datum mijn schepenmandaat neer te leggen”. Herman Anthoons zetelde na de gemeenteraadsverkiezingen van 1988 voor het eerst in de gemeenteraad en werd hierbij onmiddellijk verkozen tot schepen. Zo’n 35 jaar zetelde hij ononderbroken in de gemeenteraad waarvan 32 jaar als schepen. Hierdoor is hij de langstzittende schepen van Gooik, waarvan 30 jaar samen met gewezen burgemeester Michel Doomst.

Nog tot het einde van de lopende legislatuur blijft Herman Anthoons evenwel zijn mandaat als raadslid opnemen. Door allerlei omstandigheden heeft zijn partij cd&v immers al haar opvolgers voor de gemeenteraad al dienen in te zetten. Hij wenst dan ook de huidige meerderheid niet in gevaar te brengen door een ontslag als raadslid. Hij zal evenwel geen kandidaat meer zijn bij de eerstkomende  gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 in de nieuwe fusiegemeente Pajottegem”.

Lieven Krikilion nieuwe schepen

Vanaf 1 mei 2024 wordt Lieven Krikilion de nieuwe schepen van milieu, natuur, duurzaamheid en dierenwelzijn. Lieven Krikilion is momenteel voorzitter van de Gooikse gemeenteraad en zal op de gemeenteraad van 30 april 2024 zijn eed als schepen afleggen.

Dit nieuwsbericht delen: