GOOIK – Alwin Loeckx op de 5de plaats voor Groen voor de Vlaamse verkiezingen 

Ook bij Groen geraken de kandidaten voor de parlementaire en Europese verkiezingen van 9 juni 2024 stilaan bekend. Zo kreeg Gooikenaar Alwin Loeckx, de directeur van het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, de 5de plaats toegewezen op de Vlaams-Brabantse lijst voor het Vlaams parlement.

Alwin Loeckx motiveert zijn kandidatuurstelling: “Al 20 jaar zet ik me in voor een groener Pajottenland als vrijwilliger van Natuurpunt en als directeur van een streekvereniging. Voor echte verandering is een andere politiek nodig, met de natuur in het hart. Groen is voor mij dé partij van het platteland. Enkel Groen durft de bouwwoede een halt toeroepen en gaat voluit voor samenwerking van natuur en landbouw. Groen maakt werk van sociaal beleid, levende dorpen en betere mobiliteit.

Plattelandsregio’s zoals het Pajottenland, het Dijleland en het Hageland worden steeds meer overgeleverd aan projectontwikkelaars. Ik zie dat de lokale politiek laat betijen en natuur en landbouw tegen elkaar blijft opzetten. Een droevig dieptepunt was toen cd&v gemeentebesturen het dossier weigerden te steunen voor landschapspark Boerenlandschap Pajottenland.

Vlaanderen heeft dringend nood aan meer ruimte voor bos, groen en water. Niet alleen om de klimaatcrisis tegen te gaan, maar ook om ons als mens beter te voelen. Samen met Groen wil ik de kracht van de natuur opnieuw haar werk laten doen in onze dorpen, steden, landbouw en landschappen. Niet tegen de natuur, maar mét de natuur werken. Geen bla bla maar boom boom”.

Meer informatie: www.groenpajottenland.be/alwin_loeckx  – alwin.loeckx@groen.be – 0494 236 349

Dit nieuwsbericht delen: