BEVER – Lovende feedback voor de workshop ‘Gezonde Paasbrunch’

Gezonde en betaalbare voeding voor en door kinderen was de insteek van de workshop ‘Gezonde Paasbrunch’ opgezet door de intergemeentelijke preventiedienst Gezondheid Pajottenland* in de evenementenzaal in Bever. Dat gezond ook lekker en leuk om te zien kan zijn bewees diëtiste Ann Vanhoye. Samen met haar genodigden ging zij er aan de slag en toverde zij zo een ganse resem gezonde hapjes te voorschijn die de gezondheid van klein en groot een flinke stap kunnen vooruithelpen.

Gezonder en creatiever

Aan de vooravond van de lente begint terug de periode voor feestjes en voorop de paasbrunches waarbij kinderen centraal staan. Het kan uiteraard op de klassieke en gekende manier maar… het kan ook een tikkeltje gezonder en met wat meer creativiteit. Het is dan ook daarom dat de intergemeentelijke preventiedienst Gezondheid Pajottenland de workshop ‘Gezonde Paasbrunch’ opzette.

Een 15-tal duo’s van kinderen en (groot)ouders uit Bever en de omringende gemeenten daagden op en waren na afloop laaiend enthousiast. Onder het deskundig toezicht van de diëtiste maakte ieder duo aangepaste hapjes klaar waarbij kon gekozen worden uit verschillende recepten.

Afsluitend was er een kleine ontvangst waarbij uiteraard de eigen creaties werden ‘gedegusteerd’. De droogjes kregen het gezelschap van een mocktail die werd aangeboden door het lokaal bestuur als gastgemeente. Alcoholvrije cocktails of mocktails worden steeds populairder. De benaming komt over van het Engels woord ‘mock’ dat staat voor ‘nep’.

Een vervolgverhaal breien

De Beverse schepen voor gezondheid Cindy Durieux en Bianca Van Reepinghen als coördinator van de preventiedienst waren in hun nopjes en zien alvast een vervolgverhaal aan de actie die gezondheid en gezonde voeding op de kaart wil zetten dan ook heel goed zitten. De workshop is alleszins uitgegroeid tot een superleuke namiddag die, naast het ten goede komen aan een meer gezonde levensstijl, ook nog een verbindend effect onder de deelnemers teweegbracht.

De workshop werd niet alleen afgesloten met een ontvangstmoment. Ook de paashaas was van de partij en zorgde voor een kleine verrassing. Wie paashaas zegt denkt uiteraard aan ‘chocolade’. Aan een occasionele zonde gaat men overigens niet dood maar ook hier gelden de gouden regels van ‘gezond verstand’ en van ‘overdaad schaadt’.

* Bever, Galmaarden, Lennik, Gooik en Herne.
Met dank voor het doorsturen van het fotomateriaal.

Dit nieuwsbericht delen: