GOOIK/GALMAARDEN – Fel gesmaakte optredens van dansgroep Accelero Twirling Team

Naar jaarlijkse traditie verzorgde het Gooikse Accelero Twirling Team in het Baljuwhuis in Galmaarden opnieuw een wervelende show, deze keer onder het thema ‘Inside out’ rond emoties, waarbij de dansers met leeftijden vanaf 6 jaar hun kunnen voor een volle zaal mochten demonstreren. De optredens werden eens te meer een combinatie van fraaie dansjes, trendy moves en aanhoudend twirlen en stonden ook deze keer bol van schwung, lenigheid en gratie. Tussendoor staken ook intermezzo’s met een flinke dosis levenswijsheid gelinkt aan het thema de kop op. De kracht van het gezelschap stoelt op hechte vriendschap, wederzijdse waardering en optimale samenwerking tussen de verschillende geledingen.

Accelero Twirling Team is een dansgezelschap dat doorgroeide uit de jarenlange ervaring van de Majoretten Crescendo’s Gooik met Hilde Dermez als toenmalig boegbeeld. De naam van de nieuwe dansgroep is nu toch al een paar jaar in gebruik en werd gekozen omdat haar ambitie verder reikt dan louter het majorettenluik. Twirling houdt de meer sportieve en competitieve variant in van wat majorettes met hun korte rokjes, witte botjes en een stokje traditioneel brengen.

Het 7-koppig docententeam staat onder de stuwende leiding van Bente De Ro. Zij zette haar eerste majorettenstapjes goed 20 jaar geleden. “Hoewel de klassieke majorette grotendeels uit het straatbeeld verdwenen is, blijft de fascinatie toch nog bij vele meisjes bestaan. Tijdens de lessen blijven we de nodige aandacht besteden aan het solo-, two baton- en het  team-twirling maar daarmee is de kous niet af. Niet alleen de behendigheid met een ‘stokje’ is eigen aan het Accelero Twirling Team. De huidige aandacht gaat veel verder dan het fungeren als blikvanger”, duidt de gedreven Bente het opzet van haar dansgroep.

Veel meer dan blikvangers

“In onze dansvereniging bieden wij onze leerlingen de mogelijkheid hun algehele fysieke gezondheid te bevorderen, de dagelijkse stress te verminderen en hun zelfvertrouwen en zelfbeeld  te versterken. Verder houden onze danslessen ook kansen in om nieuwe vriendschappen te sluiten en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Door samen te werken aan choreografieën en optredens leren zij ook werken in teamverband met communicatie naar en respect voor anderen. Kortom, Accelero Twirling Team biedt niet alleen kennis van en ervaring in dansen aan maar draagt ook daadwerkelijk bij tot de ontwikkeling van zelfverzekerde en evenwichtige individuen”, aldus nog Bente.

Op vele parades in Gooik en omgeving zijn ze te zien, de meisjes en ook een paar jongens van het Accelero Twirling Team. De groep staat dan vooral voor een dans- en majorettenteam dat met behulp van een ‘baton’ of andere attributen choreografieën uitvoert op vaak meeslepende muziek. Met hun aanwezigheid in stoeten en optochten onderstrepen de leden van de dansgroep dan het feestelijk karakter van het evenement.

Het dansjaar van het Accelero Twirling Team start in september en omvat 32 danslessen die gegeven worden in de danszaal aan het kruispunt Hogenberg in Leerbeek. De docenten lassen ook met regelmaat toonmomenten in om ouders en supporters te kunnen verbazen met de aangeleerde moves.

Jaarlijkse show

In het Baljuwhuis werd het een aaneenschakeling van 18 acts waarbij de dansers – van klein tot groot – en ook de docenten Bente, Catho, Noor, Lotte, Nette, Sylke en Joyco hun beste beentje voorzetten. Iedere bezoeker werd onthaald door Aster en haar kleine assistente met een hallo, een glimlach en een programmaboekje waarin het thema ‘Inside Out’ en de verschillende acts met ‘kracht’, ‘boos’, ‘verdriet’, ‘bang’ en ‘blij’ als insteek werden toegelicht. 

Bij het afsluiten van de show was Benthe uitermate gul met een gans resem aan bedankingen waarbij niet alleen de leerlingen en de lesgevers bedacht werden maar ook een massa helpende handen en sympathisanten onder meer van de technische crew, het kleedkamer- en het barteam.

Dit nieuwsbericht delen: