De carnavalbus PAJOTTENLAND es weer doeë….

Zoals nu toch al enkele jaren gebruikelijk worden ook deze keer zeven carnavalsbussen van De Lijn vanuit Halle richting verschillende gemeenten in het Pajottenland en de Zennevallei ingelegd om de feestvierders na een uitbundige nacht veilig thuis te brengen. Die carnavalbussen rijden enkel in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart.

De voorstelling van die bijzondere dienstverlening ter voorkoming van rijden onder invloed gebeurde in het centrum van Gooik in het bijzijn van de burgemeesters en/of hun vertegenwoordigers van de gemeenten Gooik, Galmaarden, Pepingen, Herne en Lennik, de preventiemedewerker Bianca Vanreepinghen en Luc Daniëls, stafmedewerker exploitatie van De Lijn

Van die gratis nachtbussen brengen alleen de nachtbussen 22, 66 en 77 de feestvierders tot in Pepingen, Gooik, Lennik, Herne en Galmaarden. De carnavalbussen vertrekken afhankelijk van het traject tussen 0u en 7u aan het station van Halle en aan de Ninoofsepoort. Meer details hieromtrent zijn terug te vinden op bijgaande afbeelding. Wegens te weinig gebruik in het verleden is er geen lijnbus voorzien die Bever aandoet.

De nachtbussen zijn gratis dankzij de financiële steun van Beersel, Halle, Sint-Pieters-Leeuw en de Intergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland. Je moet geen vervoerbewijs op zak hebben. Op alle andere lijnen gelden de normale tarieven en vervoerbewijzen. Vorig jaar was het dienstbetoon goed voor het vervoer van goed 5300 reizigers.

De carnavalbussen zijn een samenwerking tussen De Lijn, de preventiedienst Pajottenland, S.A.M.e.N Pajottenland, ‘Gezonde gemeente’ en ‘Goede gezondheid en Welzijn’.

Raadpleeg via de link https://www.delijn.be/nl/content/halle-carnaval/ of de app van de Lijn voor de meest recente informatie.

Dit nieuwsbericht delen: