HERFELINGEN – Gemoedelijkheid troef in de recreatieve cyclo-cross van No Limit Sports Nutrition

De Wielervrienden Zennevallei en de plaatselijke organisator No Limit Sports Nutrition met Frank Van den Berge en Sofie Raemdonck kunnen terugblikken op een meer dan geslaagde recreatieve wedstrijd van het regelmatigheidscriterium langsheen de Weverstraat in Herfelingen. Al bij al waren de weergoden de organisatoren nog bijzonder gunstig gezind. Het was pas helemaal op het einde van de wedstrijd dat de hemelsluizen almaar meer begonnen open te gaan. Algemeen winnaar werd de leider in het tussenreglement en tevens huidig Belgisch kampioen Killian De Groodt voor Dorian De Maeght en Kevin Wielemans. Als vierde eindigde Wim Feyaerts eerste in de B-categorie. In de C-categorie dan weer klasseerde Bart Feyaerts (9de in het algemeen klassement) zich als eerste.

Pittig parcours       

De deelnemers kregen een toch wel pittig en bijzonder fraai parcours voor de wielen geschoven met onder meer passages doorheen een prachtig open bos, een strook open veld en een vrij drassig weiland en langsheen een kabbelend beekje. Doch dat alles deerde hen niet. Deelnemen was het belangrijkste en daarbij liet ook plaatselijk organisator Frank Van den Berge zich niet onbetuigd. Hij eindigde als C-renner op een verdienstelijke 33ste plaats. Een opvallende en aandachtige toeschouwer was de gewezen Gooikse burgemeester Michel Doomst die er samen met zijn naaste familieleden kwam supporteren voor zijn schoonzoon en zijn kleinzoon.

Wielervrienden Zennevallei

Nu toch al enkele jaren oefenen de winterveldritten in en rondom de Zennevallei van de koepel ‘Wielervrienden Zennevallei’ een almaar grotere aantrekkingskracht uit op de nog ‘pure’ liefhebbers van het genre. Een veldrit van De Wielervrienden Zennevallei gaat niet gepaard met een complexe organisatie. Liefde voor de fiets, eenvoud en kameraadschap sieren telkenmale de wedstrijden die steeds volgens een welbepaald stramien verlopen. Zo wordt er steevast door de drie leeftijdscategorieën gelijktijdig om 10u30 gestart voor een wedstrijd over 40 minuten plus één ronde. Het criterium telt dit seizoen 15 veldritten en loopt van eind oktober tot eind februari. Toekomende zondag wordt de laatste seizoensrit verreden in Overijse in de Hengstenberg.

Enkel leden kunnen deelnemen. Wel is voorzien dat iedere organisator ook 10 wildcards mag uitdelen voor zijn wedstrijd op voorwaarde dat het aantal deelnemende leden niet meer dan 70 bedraagt. Het klassement van het regelmatigheidscriterium wordt opgemaakt op basis van het aantal deelnamepunten en van de behaalde plaatspunten. Deelnemers kunnen zo per deelname 30 startpunten en plaatspunten verdienen. Plaatspunten worden wel toegekend op basis van de totale uitslag en niet per categorie. Om recht te hebben op plaatspunten moet er voor de deelnemer minstens één doortocht genoteerd zijn. Bij de heren worden de deelnemers opgesplitst in drie categorieën: deelnemers geboren in de periode 1989-2009 komen terecht in de A-categorie, geboren in de periode 1974-1988 in de B-categorie en geboren voor en tot en met 1973 in de C-categorie. Bij de dames, die mee onderverdeeld worden in de C-categorie bij de heren, draagt Kim Knaeps thans de Belgische trui met als voornaamste uitdaagsters Barbara Van Lathem en Marine Kozyreff. 

No Limit Sports Nutrition

De plaatselijke organisator No Limit Sports Nutrition staat onder meer in voor de online verkoop van hoge kwaliteit isotone sportdranken met natuurlijke smaakstoffen.

Redactie en foto’s: Roland Pauwels

Dit nieuwsbericht delen: