HERNE – Geslaagd jaarlijks ledenfeest van Landelijke Gilde   

De leden en de sympathisanten van de Landelijke Gilde Herne en van de Landelijke Gilde Herfelingen kwamen bij elkaar voor hun jaarlijks Gildefeest met een feestmaal en muzikale beleving. Dit jaar werd er afspraak gemaakt in het naburige Edingen. Traditiegetrouw werden de jaarprogramma’s voorgesteld door beide voorzitters.

Voorzitter LG Herne Brent Roobaert loofde de inzet van de bestuursleden en vrijwilligers die bij elke activiteit het volle pond geven voor de vereniging en voor het dorp. Ook zette hij de almaar vlottere samenwerking tussen de LG’s van Herne, Herfelingen en Sint-Pieters-Kapelle in het daglicht. Voorzitter LG Herfelingen Bart Vannerom dan weer maakte van de gelegenheid gebruik om voormalig voorzitter Frans Vanden Bosch te bedanken voor zijn jarenlange (35) inzet met een toepasselijk gedicht.

Het muzikale intermezzo werd verzorgd door het talent van eigen bodem ‘The Red Ant Trio’ bestaande uit Geert Sterckx (geluidstechnicus en Ten Cats Down), Lars Cornet (opkomend muzikaal talent uit Herne) en Brent Redant (zang) die de jaren 50 deden heropleven met flink wat rockabillynummers.

Stijgende populariteit

De populariteit van de beide verenigingen kreeg de jongste tijd vooral door de gezamenlijke (kerst)tractorenparade een flinke boost. Zo wisten de beide afdelingen zowel eind ’22 als eind ‘23 in een co-organisatie de ganse Hernse gemeenschap naar buiten te lokken waarbij een honderdtal tractoren – voor de gelegenheid voorzien van hun beste ‘Kerstplunje’ – op hun parcours doorheen groot Herne de bewoners trakteerden op een bijzonder schouwspel.

Brent en Bart: “Wij zijn aparte afdelingen en hebben ieder een eigen bestuur. Samen bundelen wij evenwel meer en meer onze krachten om zo ons dienstbetoon te verrijken met een bredere output. Fietsen en wandelen, eten en drinken, tuinieren, landbouwbeleving, erfgoed, wedstrijden, ontspanning,…. zijn hierbij slechts een greep uit het aanbod. Als vereniging zijn we een platform van liefhebbers van het platteland. Lokaal organiseren we dan ook ontspannende en interessante activiteiten voor onze leden, de dorpsbewoners en hun gezin.

Programma LG Herne

Woensdag 6 maart 20u – Webinar Pachtwet – organisatie door Landelijke Gilde Nationaal
Inschrijven kan via: https://www.landelijkegilden.be/artikels/webinar-pachtwet

Vrijdag 29 maart 20u – Tuincursus Composteren met Herman De Waele
Dominicanessenklooster – H. Geeststraat 22, 1540 Herne

Zaterdag 20 april 13u30 – Planten – en zadenruilbeurs met randactiviteiten
Dominicanessenklooster – H. Geeststraat 22, 1540 Herne

Vrijdag 26 april 20u – Tuincursus Ecologische siertuin met Herman De Waele
Dominicanessenklooster – H. Geeststraat 22, 1540 Herne
Landelijke Gilde Herne Website: https://herne.landelijkegilden.be/

Zondag 26 mei 11u30 – Barbecue met randactiviteiten
Edingsesteenweg 14, 1540 Herne

Zondag 23 juni 9u30 – Kookworkshop Tunesisch koken met Fehria Hassine
Polyvalente feestzaal. Markstraat 17 , 1541 Sint-Pieters-Kapelle .

Juli – Augustus – Zomerspel de Bokkenrijders
Centrum Herne

Zondag 15 september vanaf 10u – Dag van de Landbouw
FleurBloem – Van Cauwenberghelaan 10, Herne

Vrijdag 4 oktober 20u – Tuincursus apotheek in eigen tuin Herman De Waele
Dominicanessenklooster – H. Geeststraat 22, 1540 Herne

Donderdag 10 oktober – Hol een Pompoen uit voor Halloween

Programma LG Herfelingen

Zaterdag  2 maart – Trappist en zoveel meer met bierkenner Koen Naulaerts.
Zondag 14 juli  – Jaarlijkse oldtimerrondrit.
Zondag 1 september – Huifkartocht met gids.
Najaar 2024 – Fakkeltocht.
Zaterdag 21 december – Tractorparade in een co-organisatie met LG Herne

Dit nieuwsbericht delen: