HERNE- HERFELINGEN – De ‘Babbel- en breicafés’ kennen altijd maar meer succes.

Breiwerk is weer helemaal hot. Je ziet het overal: op de catwalk, in de modebladen, in het straatbeeld. Je eigen mutsen, sjaals en truien breien is dé nieuwe trend. Ook bij de dames van FERM Herfelingen valt het breien bijzonder goed in de smaak. Nu toch al voor de achtste keer geven ze op maandagavond – en dat vier weken lang – afspraak in De Zoete Inval. Hun samenkomsten gaan gepaard met een lekker drankje, pittige conversaties en uiteraard een paar uurtjes de brei- of haaknaalden en de wol hanteren om zó hun kledingkasten aan te vullen. De naam ‘Babbel- en breicafé’ is dus niet uit de lucht gegrepen. Ook vandaag was er een babbeltafel waar de ‘Tafel van Gert’ inhoudelijk nog zou kunnen jaloers op zijn.

Sociaal fenomeen

Wanneer je De Zoete Inval binnen wandelt valt de huiselijke sfeer meteen op.  Wanneer je het woord breien hoort denken nog velen aan het geliefkoosde tijdverdrijf van oma. Niet is minder waar. Vandaag de dag is breien uitgegroeid tot een sociaal fenomeen dat veel voordelen biedt voor zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid. Breien is zowel magisch als origineel. Breien is een traditionele hobby geworden.

Meer dan gewoon breien

Insteken, omslaan, doorhalen, af laten glijden… “Het geeft ontzettend veel voldoening om een eigen sjaal, trui of muts te kunnen maken die niemand anders heeft. Met onze breicafés bevorderen we daarenboven het sociaal gedrag, kunnen we nieuwe vrienden maken en voor de iets ouderen onder ons is het een therapie die de handen vrijwaart van veel reuma en andere gelijkaardige klachten”, aldus het kernteam.

Tijdens de acht vorige  de babbel- en praatcafés werd zo in eerste instantie werk gemaakt van het aanleren van speciale technieken en diverse steken. Verder kwamen zo de sjaal, de bernadette, de pelerine, de handschoenen, de colsjaal, de oorbeschermers en nu de (hand) tas aan bod. Voor deze sessie is de uitdaging een breien of haken van een kleine, middelgrote of grote schoudertas.

Een herfsteditie speciaal voor beginners

Nu al wordt vooruitgeblikt naar de herfsteditie. Dan is het de intentie om niet-ingewijden de knepen van vak bij te brengen en dit vanaf een nul-stadium. Het zijn dan Sofie Vaeremans en Anja Van Den Nest die zich over hen zullen ontfermen. Onnodig er bij te vermelden dat de ‘Babbel- en Breicafés’ toegankelijk zijn voor ook niet FERM-leden en ook voor de geïnteresseerde mannen. Lutgarde Cochez, Anja Van den Broeck, Sofie Vaeremans en Anja Van Den Nest zullen u hartelijk ontvangen.

Dit nieuwsbericht delen: