HERNE – Het Dominicanessenklooster baadt in een sfeer van muzikale circusmagie

Tijdens de eerste dagen van de krokusvakantie pakt ’t Jeugdmuziek, de jongerenafdeling van de harmonie ’t Muziek, in het Dominicanessenklooster nu al voor de tiende keer uit met een driedaags muziekkamp dat dit jaar in het teken staat van ‘Muzikale Circusmagie’.  Zowel jonge muzikanten met reeds enige ervaring als jongeren zonder enige muzikale voorkennis zijn er welkom.  Voor de kampleiding deed ’t Muziek een beroep op de dames Daphne, Femke, Namah, Farah, Sofie en de heren Matteo, Jens en Lars die er zorg voor dragen dat het kamp eens te meer topdagen baart.

Dat het project beslist aanslaat bewijst het vrij groot deelnemersveld. Zo zijn 28 jongelingen vanaf 6 jaar ingeschreven. Het ‘kamp’ staat dit jaar in het teken van ‘Circusmagie’, een thema dat de vrije loop laat aan zowel de liefhebbers van muziek als aan degene die te vinden zijn voor de magische toets eigen aan het circusgebeuren. Op het programma van ’t Muziekkamp staan niet alleen ritme- en samenspelmomenten, maar ook een heel uiteenlopend aanbod aan leuke crea- en spelsessies.

Muzikale en sociale vaardigheden

“Ons hoofddoel is een programma aanbieden vol muziek, ritme, spel en plezier. Met een thema dat garant staat voor vrolijk, kleurrijk en magisch en dat de verbeelding aanspreekt van ieders kind is er dan ook geen gebrek aan inventiviteit.  Eén van de mikpunten van ons kamp is ook de sociale vaardigheden van de kinderen ontwikkelen. Op kamp zorgen onze begeleiders ervoor dat ieder kind wordt opgenomen in de groep en dat de groepsactiviteiten een goede wisselwerking creëren tussen alle kinderen. Zij leren zó tot het besef komen dat rekenen op anderen al even belangrijk is dan dat anderen op hen kunnen rekenen. Vooral in de podiumkunsten en ook in de muziek is men aangewezen op samenwerking wat veronderstelt dat men oog, oor, interesse en respect heeft voor de collegaatjes. Ook hier is ‘jong geleerd, oud gedaan’ dan ook aan de orde”, licht voorzitter Daphne Cornet een tipje van de sluier op. 

Veel te beleven

Vandaag was het de eerste dag van een driedaagse. Daphne Cornet: “In de voormiddag gaan we altijd muzikaal aan de slag. Dan leren ze in hun groepjes verschillende muziekstukjes aan. In de namiddag gaan we voor ietwat meer ontspanning. Zo hebben we vandaag de kampdans aangeleerd. Morgen komt knutselen aan de beurt en woensdag zullen we een groot cluedospel spelen met alle kinderen, een spel waarbij een ‘misdaad’ dient te worden opgelost. Het ‘moment suprême’ wordt uiteraard het optreden van woensdagnamiddag (16u30) waarbij alle ouders en sympathisanten worden uitgenodigd om mee te genieten van wat het kamp het jonge volkje in die drie dagen heeft bijgebracht. Het dirigeerstokje ligt ook dan in de hand van Sofie Hugo.”

“Gezien het almaar toenemend succes van dit soort muziekkampen plannen wij uiteraard ook al naar de krokusvakantie van toekomend jaar een nieuw kamp. Met ons initiatief hopen wij uiteraard een maximaal aan jongeren warm te kunnen maken een muzikale opleiding te volgen in de schoot van ons jeugdensemble”, geeft Daphne nog graag en bijzonder enthousiast mee.  

Met ’t Jeugdmuziek Herne heeft de harmonie ’t Muziek er een bijzonder actief jonger broertje bij  met een heus actief bestuur met naast voorzitter Daphe Cornet ook nog Youna De Paepe en Citte Craps.   

Niet onbelangrijk: ’t Jeugdmuziek is op zoek naar een dirigent.

Dit nieuwsbericht delen: