GOOIK/OETINGEN – Opendeurdag 10 jaar VUB Fotonica Innovatiecentrum zeker een bezoek waard

Op zaterdag 16 en zondag 17 maart zet het VUB Fotonica Innovatiecentrum op zijn Photonics campus in Oetingen de deuren open voor het publiek. Die opendeurdagen komen er naar aanleiding van zijn 10-jarig bestaan en kaderen mee in het project Flanders Technology and Innovation (FTI). Het ontdekken van lichttechnologie, rondleidingen in de labo’s, STEAM-activiteiten en aan boord gaan bij de AI-bus zijn de speerpunten voor de belangstellenden, die hun plaatsen wel op voorhand dienen voor te behouden.

Een unieke blik achter de schermen

Flanders Technology and Innovation is de grootste technologiebeurs in Vlaanderen en Brussel. Doorheen heel de regio worden verschillende inspirerende activiteiten georganiseerd van 15 tot 24 maart 2024. In het kader van FTI Brussel, georganiseerd door de Vlaamse overheid en de Vrije Universiteit Brussel, stelt B-PHOT Brussels Photonics zijn campus in Oetingen open voor het publiek. Een niet te missen uitzonderlijke kans voor een unieke blik achter de schermen en voor het eveneens ontdekken van de plannen rond de op stapel staande STEAM Academie.

De bezoekers krijgen alleszins de gelegenheid fotonica te ontdekken en te leren wat de invloed is van licht op onze samenleving. Er kan ook een kijkje genomen worden achter de schermen van de technologische innovaties. Hoe licht gebruiken om ons voedsel veiliger te maken of hoe het ultrasnelle internet thuis werkt zijn eveneens bijzonder attractieve aandachtspunten. Licht maakt ook zelfrijdende auto’s mogelijk en ook in het onderzoek naar kanker of diabetes is fotonica niet weg te denken. Dat alles kan ontdekt worden tijdens de rondleidingen doorheen de campus. Er zijn ook tal van STEAM-activiteiten doorheen de dag en de AI-bus neemt de bezoekers ook mee doorheen tal van leuke uitdagingen.

Het VUB Fotonica Innovatiecentrum is gelegen in de Vollezelestraat 48 in Oetingen (Gooik).

Meer info op https://www.b-phot.org of b-phot@vub.be of 0475/50.09.02.

Dit nieuwsbericht delen: