HERNE – Wzc Sint-Felix kreeg erkenning van Gault&Millau voor de kwaliteit van zijn keuken

De restaurantgids Gault&Millau heeft negen Vlaamse woonzorgcentra erkend voor de kwaliteit van hun keuken en de maaltijden die er voor de bewoners worden klaargemaakt. Het gaat om private rusthuizen en woonzorgcentra van lokale besturen die vanuit het cateringbedrijf Aramark worden bediend. Niet enkel de keuken maar ook de sfeer en de hulp aan tafel telden mee. Eén van die erkende woonzorgcentra is het wzc Sint-Felix.

Kwaliteitsvolle zorg- en dienstverlening

Algemeen directeur Marc Van Nieuwenhove: “Dagelijks streven we naar een kwaliteitsvolle zorg- en dienstverlening voor onze bewoners. Het maaltijdgebeuren is hier uiteraard een heel belangrijk onderdeel van. Als woonzorgcentrum zijn we daarom bijzonder trots op deze prijs. Het is een bekroning voor al de inspanningen van onze medewerkers. Het is fijn dat we op die manier ook die medewerkers eens in de schijnwerpers kunnen plaatsen. Dat zijn dan de collega’s Nancy, Sofie en Lut die anders zelden op de voorgrond komen”.

De erkenning gaat uiteraard over kwaliteit maar ook over de beleving bij de bewoners zelf zoals de keuze voor producten volgens seizoen, het aantrekkelijk presenteren van de maaltijden en de combinatie van producten. Ook een rustige omgeving tijdens het eten zelf en de aanwezigheid van assistentie bij de maaltijden worden mee in rekening gebracht.  

“Als we in ons woonzorgcentrum spreken over het keukenpersoneel dan hebben wij het over een team van vooral drie dames die ’s morgens om 7 u aan hun dagtaak beginnen. Zij zetten zich dag in dag uit in voor de voorbereiding van het ontbijt, het middagmaal en het avondmaal van een 100-tal residenten. Niet alleen de rusthuisbewoners genieten van hun voortreffelijke diensten. Ook het overgroot gedeelte van de bewoners van de assistentiewoningen doen een beroep op onze ‘interne keuken’, een bewijs dat zij goed werk leveren”, aldus nog de directeur.  

Audit

Na doorgedreven inspecties verspreid over een heel jaar concludeerde het auditteam dat de maaltijden als smaakvol, gevarieerd en aantrekkelijk ogend mogen worden gekwalificeerd. De maaltijden werden doorgelicht op basis van diverse criteria gaande van conformiteit qua presentatie, temperatuur, smaakidentiteit, smaaksamenhang en variatie waarbij eveneens de bereiding van de diverse maaltijdcomponenten op hun intrinsieke smaak- en textuurkwaliteit werden beoordeeld. Niet enkel de keuken, maar ook de sfeer en hulp aan tafel worden in rekening gebracht.

Naast het woonzorgcentrum Sint-Felix in Herne werd de erkenning eveneens toegekend aan zorghotel Seniorcity i-mens in Gent, Ikaria Aunove in Sint-Maria-Oudenhove (Zottegem), woonzorgcentrum De Vlinder in Harelbeke, woonzorgcentrum Ceder aan de Leie in Harelbeke, woonzorgcentrum Sint-Lucia in Turnhout, Sint-Bernardus woonzorgcentrum in De Panne, woonzorgcentrum Elckerlyc in Wevelgem en woonzorgcentrum Zilversterre in Gent.

De erkenning geldt voor de periode van één jaar. 

Dit nieuwsbericht delen: