HERNE – ‘Magie’ thema voor het optreden leerlingen van de academie Muziek, Woord en Dans

De ‘Dag van de Academies’ – dit jaar op zaterdag 3  februari – is een jaarlijks event waarbij alle academies voor deeltijds kunstonderwijs in Vlaanderen hun bruisende werking in de kijker zetten. Dit jaar werd gekozen voor het thema ‘Magie’. Ook de academie Muziek, Woord en Dans Gooik liet zich niet onbetuigd. Onder meer In de St-Petrus en Pauluskerk in Herne zorgden haar leerlingen voor een ‘magisch’ optreden. “Onze getalenteerde leerlingen nemen u mee op een reis door een magische wereld vol muziek en woord en dans. Ze zullen u betoveren met hun harmonieuze melodieën en meeslepende verhalen. Het geheel belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor zowel de leerlingen als voor jullie, ons fel gewaardeerd en trouw publiek”, was de insteek van directeur Sarah Copriau. En…. gelijk had ze!

Zelfvertrouwen een boost geven

Directeur Sarah Copriau: “Ook voor de vier vestigingen van onze academie is het schooljaar halfweg. Tijd dus voor onze leerlingen om ouders, familie, vrienden en kennissen getuige te maken van wat de leerkrachten hen al hebben bijgebracht. Halverwege het schooljaar zorgen zij thans voor een spetterend optreden en benutten zij de opportuniteit om hun ‘kunnen’ te tonen aan een breed publiek en zo hun drempelvrees te overwinnen en hun zelfvertrouwen te een boost mee te geven”.

“Musiceren, dansen, zingen en voordragen doet men niet alleen voor zichzelf maar doet men ook om er anderen gelukkig mee te maken”. Dat is het uitgangspunt dat aan alle jongelingen die een opleiding aan de academie volgen wordt voorgehouden. Tijdens hun eerste leerlingenconcert van het schooljaar boden meer dan 100 leerlingen de bijzonder enthousiaste aanwezigen beslist waar voor hun geld. Zij nodigden uit op een trip met een magische toets, goochelende tovenaars, zingende feeën en dansende elfen waarbij zij hun muziek-, woord- en danskunsten ten beste gaven. De bloeiende afdeling Herne kan overigens alvast rekenen op de medewerking van een 25-tal  bijzonder gedreven leraren.

Juf Marleen

Alles aan mekaar praten was een kunstje van een cent voor tovermeester Luc (Ooghe) en toverjuf Marleen (Heyvaert). Van juf Marleen viel haar bijzonder geslaagde toverspreuk  ‘a-ca, a-ca, a-ca-de-mi-a, do, do, re, mi, fa’ bij het publiek fel in de smaak. Bij de afsluiter wist directeur Sarah Copriau mee te geven dat voor Marleen de laatste maanden als lerares tikken. In juni gaat ze na een volledige loopbaan met pensioen. Via een heel luid en lang applaus kreeg zij van het publiek nu al alvast een welgemeende waardering voor al die jaren van uitermate grote inzet.

Ook schepen Sandra Dero was één en al lof over de geleverde prestaties van niet alleen de leerlingen maar ook en vooral van de leerkrachten en van het administratief personeel.

Moeilijk kiezen

Het podium kreeg 17 keer een nieuwe bezetting. Er slechts een paar uitlichten is een moeilijke opgave. Een paar toeschouwers maakten wel een keuze. Hun top 3 ging naar de allereerste act (Ik ben een tovenaar – B. Fortgens) waarmee ook voor de zesjarige leerlingen ‘muziekinitiatie’ hun allereerste openbaar optreden er op zit. Een tweede voorkeur ging naar de harpklas (Wonderful Peace – W.G. Cooper) en nummer drie was weggelegd voor Ruben Everaet, Jelle Potvin en Boud Vandenabeele die met ‘Sultans of Swing’ de Dire Straits naar Herne brachten.

Het leerlingenoptreden was goed voor een nokvolle kerk. De 400 beschikbare stoelen hadden er beslist zelfs 500 mogen zijn!

Dit nieuwsbericht delen: