GOOIK – Gemeentebestuur zoekt vereniging voor het uitbaten van de centrale drank- en eetstand tijdens de jaarmarkt

Voor het uitbaten van de drank- en eetstand op de centrale feestlocatie tijdens de jaarmarkt op 28 september 2024 is het gemeentebestuur op zoek naar een plaatselijke vereniging die dat onder bepaalde voorwaarden op zich wil nemen. Kandidaturen en voorstellen worden uiterlijk tegen 29 februari 2024 ingewacht.

Naast heel wat animatie voor jong en oud zoals een kinderboerderij, een kinderdorp, kermisattracties  en optredens voorziet het lokaal bestuur opnieuw ook een centrale feestlocatie met een grote tent met terras. Voor het uitbaten (drank en snacks) hiervan wordt nu een open oproep gedaan naar alle Gooikse verenigingen.

Vanuit het gemeentebestuur

Van haar kant voorziet de gemeente het huren van een grote spantent met houten vloer van om en bij de 20 op 30 m. De tent met bijhorende sfeerverlichting, noodverlichting en toogmeubel zal allicht geplaatst worden op het grasveld achter de bibliotheek. Het bestuur stelt ook drie medewerkers van de dienst openbare werken ter beschikking als hulp bij het opzetten en het neerhalen van de tent. Eveneens maakt het werk van een aantrekkelijk en gevarieerd programma op de centrale feestlocatie en in de omliggende straten tot en met 19u. Ook het opzetten en het betalen van de communicatiecampagne voor het promoten van de jaarmarkt neemt zij voor haar rekening.

En de vereniging?

De vereniging staat in voor het verkopen van drinks en bites aan democratische tarieven tijdens de jaarmarkt en dit van 10.00u* tot min. 22.00u en max. 03.00u. De opbrengst is volledig voor de vereniging. De prijslijst dient wel minimum 2 weken op voorhand ter goedkeuring aan het bestuur voorgelegd worden. *Om 10u30 tot max. 12.00u zal de gemeente evenwel in de feesttent een openingsreceptie houden waar de vereniging geen kosten maar ook geen opbrengsten van zal hebben.

De vereniging zorgt voor voldoende medewerkers om de bar efficiënt te bemannen en heeft oog voor degelijke hygiënische omstandigheden voor het bereiden van voedsel. De drank – en eetstand met koelinstallaties, werklicht achter de toog, spoelbakken, herbruikbare bekers,… dient volledig door de vereniging opgezet te worden. Zij dient eveneens vijf vrijwilligers van de vereniging in te zetten voor het opbouwen van de tent op donderdag en voor het afbouwen ervan op zondag. Komen nog ten laste van de vereniging: het plaatsen en opruimen van tafels en stoelen, het aanvragen en het betalen van kosten Unisono en het voorzien van decoratie voor de tent. Ook dient gratis eten en drinken ter beschikking van de artiesten gesteld te worden. Als slot dient er vanaf 19u00 tot max. 03u00 een dj aangesproken. Ook wordt van de vereniging verwacht dat zij gedeeltelijk tussenkomst in de kosten voor de animatie (**) zoals optredens en de kinderactiviteiten.

Als er meerdere Gooikse verenigingen zijn die de uitbating willen opnemen zal het aandeel in het tussenkomen in de animatie (zie**) bepalend zijn voor de toewijzing.

Bod

Het gemeentebestuur verwacht van de verenigingen een bod in euro van hun tussenkomst. De vereniging die het meest tussenkomt zal uiteindelijk de uitbating toegewezen krijgen.

Voor meer info mail je naar jaarmarkt@gooik.be  of bel je naar de dienst vrije tijd (02/532 14 02).

Dit nieuwsbericht delen: