BEVER – Linda Van de Wielle bezingt het thema Alzheimer in een pakkend nummer

Goed verdoken in de Beverse kouters woont, leeft, zingt en componeert Linda Van de Wielle. Voor wie niet zo direct weet wie Linda is en wat zij de samenleving te bieden heeft wordt hierbij een tipje van de sluier opgelicht. Linda Van de Wielle is 67 en woont al nagenoeg 30 jaar samen met haar partner Rita in Akrenbos. Haar dagen vult zij thans – als gepensioneerde – hoofdzakelijk met muziek. Als hobby-singer-songwriter richt zij haar pijlen specifiek op gesteldheden en toestanden uit het leven gegrepen van vrouwen in hun tweede en/of derde jeugd. ‘Teen & Tander’ rond vooral het thema Alzheimer is haar jongste soloproject waar zij nu meer ruchtbaarheid wil aan geven.

Beroepshalve was Linda leerkracht. In die zin heeft zij er een volledige loopbaan opzitten die zich hoofdzakelijk uittekende in het Sint-Gertrudiscollege in Wetteren. Zij was er jarenlang leerkracht Nederlands, Engels en Gedragswetenschappen. Naast het ‘onderrichten’ hebben het toneelspelen, het zingen en het musiceren bij Linda altijd een bijzondere plaats ingenomen. Van zanggroepen in schoolverband, over amateur jeugdgroepen  en  covergroepen,…. alles heeft een tijd lang en met vallen en opstaan Linda’s volle aandacht en inzet weten te weerhouden maar mocht niet naar ‘de’ verhoopte doorbraak leiden. Ook het muzikaal theatercollectief met de college-collega’s Lieve en Lucie doofde in coronatijd uit.

Een creatieve uitlaatklep

Haar droom zomaar opgeven is voor Linda alsnog geen optie.  Voor haar blijft liedjes componeren een centrale rol in haar leven spelen. Haar teksten met een kleinkunstinsteek zijn een creatieve uitlaatklep die de vrije loop laten aan emoties en verhalen opgedaan uit veelal persoonlijke ervaringen. Liedjes schrijven maakt voor haar een manier uit om verbinding te maken met anderen omdat juist muziek vaak universele emoties en ervaringen deelt.

Teen & Tander is nu haar eerste soloproject, een energieke en waanzinnig veelzijdige voorstelling met liederen uit een vrouwenleven. Linda: “De voorstelling is een aaneenschakeling van meestal eigen composities. Het zijn grappige, ontroerende, heftige of hilarische songs  in heel uiteenlopende muziekgenres. Soms hoort men een singer-songwriter, soms een popartiest, en even later een echte jazzlady. Het geheel vlecht ik aan elkaar met pittige causerietjes”.

En, als ik het niet meer weet

Haar jongste muzikaal pareltje ‘En, als ik het niet meer weet,…’ is geen eigen geschreven nummer.  Het is een pakkende ballade over later als misschien Alzheimer zou toeslaan. Linda: “Veldhuis en Kemper zijn de oorspronkelijke auteurs. Ik kreeg hun fiat, én dat van de organisatie die de auteursrechten beschermt, om ‘En als ik het niet meer weet’ professioneel op te nemen. Het thema is ‘dementie’. Nog nooit hoorde ik een mooier lied daarover met dé perfecte tekst, en bovendien mag je het wel het ultieme liefdeslied noemen”.

…En als ik het niet meer weet…
…Als de dagen van de week me niets meer zeggen…
…Als ik steeds iets meer van ons vergeet…
…Hou jij het voor me vast…

Nadere info over Linda Van de Wielle zie https://lindavandewielle.bedeze Facebookpagina  en YouTube

Dit nieuwsbericht delen: