HERNE – ’t Muziek bracht met zijn Tournée Locale een gesmaakt en melodieus eerbetoon aan de eigen streek

De harmonie ‘t Muziek zette het jaar in met een luisterrijk en tegelijk ook een origineel en bijzonder smakelijk en uitdagend concert Tournée Locale. Dat is de muziekvereniging met Diederick De Roeck als dirigent dan ook bijzonder goed gelukt. Zij mocht dan ook zowel op vrijdag als op zaterdag haar muzikaal kunnen laten horen voor een volle Kring. De formule viel alleszins zowel in de muzikale als in de culinaire smaak van de concertgangers. De presentatie was in handen van het duo Ilse Wijnant en An Deleye.

‘t Muziek is één van de drie muziekmaatschappijen die groot Herne rijk is. Het is nu toch al 17 jaar geleden dat die harmonie boven de doopvont werd gehouden. Met zijn topdirigent Diederik De Roeck heeft de vereniging zich inmiddels een mooi plaatsje weten te bemachtigen tot zelfs in het nationaal landschap van de muziekmaatschappijen. 

Melodieus eerbetoon

Met Tournée Locale wilde ’t Muziek een vervolgverhaal breien aan zijn Tournée Générale van een paar jaar geleden. Ook deze keer werd het een melodieus eerbetoon aan de eigen streek met zijn ontelbare streekproducenten. De getalenteerde muzikanten trakteerden de toeschouwers daarbij  op een muzikale reis waarin elk deuntje de essentie van de streek weerspiegelde.

Via goed uitgekozen muzikale pareltjes – waarbij beurtelings alle pupiters aan bod kwamen -, een rijk gevulde drankkaart en doorlopend lekkere proevertjes kregen de gasten dan ook de gelegenheid terzelfdertijd hun oren, ogen, smaak, geur, kortom al hun zintuigen  aan te spreken. En om er de ‘mood’ in te houden werd telkens de muzikanten de begingeneriek van ‘Thuis’ aanhieven het publiek getrakteerd. Zo werd het aperitief – naar analogie met de ad interim voorzitter – een Hugo-cocktail, een brouwsel gemaakt met vlierbloesem door Den Dael uit Kester.

Lieven Vandenneuker

Er werd gekozen voor een zeer gevarieerd muziekprogramma gaande van de klassieke orkestmars over Big Bandmuziek tot uitdagende Ierse Muziek. Een verrassing van formaat kwam er ook onverwachts vanuit de hoek van een bijzonder waardevol ‘streekproduct’. Vanuit de KokHer-formatie was het Lieven Vandenneuker, die met veel hart en ziel de klassieker onder de klassiekers  ‘What a wonderful world’ van Louis Armstrong ten beste gaf.

Het publiek was het na afloop unaniem eens: “Heel gezellig, aangename formule, mooie en aangename lokale producten en vooral 40 muzikanten die er stuk voor stuk mogen zijn”.

Het muzikaal programma

Spirit of Time ,een werk gecomponeerd door Otto M Schwarz.
Lord Tullamore geschreven door Carl Wittrock.
La Storia van Jacob De Haan 
Sing Sing Sing in een arrangement van Naohiro Iwai.
Little Brown Jug – in een arrangement van Scott Richards
Birdland – Joe Zawinul – Marcel Saurer.
What A Wonderful World –  Bob Thiele/Georges David Weiss – arrangement Johan Evenepoel
Arsenal – Jan Van der Roost
Cervo a primavera (Ik leef niet voor jou/Marco Borsato) R. Cocciante – arrangement Thijs Oud
Riverdance – Bill Whelan – arrangement Johan de Meij

Dit nieuwsbericht delen: