De GALMAARDSE ‘Gedichtenwandeling’ bracht honderden deelnemers op de been

Op initiatief van het beheersorgaan van zijn  openbare bibliotheek pakte het lokaal bestuur ook dit jaar uit met een ‘Gedichtenwandeling’. Die organisatie sluit aan bij de talrijke activiteiten in het kader van de poëzieweek die in Vlaanderen en Nederland eind januari haar beslag krijgt.

Na het succes van de vorige twee edities die Galmaarden en Tollembeek in het vizier hadden, liep de gedichtenwandeling nu door de straten en (veld)wegen van Vollezele. Wandelaars en poëzieliefhebbers werden geloodst naar vier verschillende trefplaatsen in en rond Vollezele-centrum. De route doorheen het besneeuwd landschap was uiterst geschikt voor wandelaars maar kon en mocht ook fietsend afgelegd worden.

Blikvangers op de route waren het Museum van het Belgisch Trekpaard met special guest Mario Demesmaeker uit Lennik evenals het WZC De Zwaluw waar de leerlingen van de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Gooik aan het werk waren. Op het thuisadres van kunstenaar  Wim Adriaensens in de Beekstraat kon geluisterd worden naar Hilde Gee en in de kapel van het kasteel Steenhout ten slotte had Liesbeth D’Hoker voor iedereen een poëtisch-literair cadeautje. Waar je begon was niet van tel. Het enige dat vast stond waren de vier tijdstippen waarop de dichters aan het woord waren.

Opmerkelijk voor de thuislocatie bij kunstenaar Wim Adriaenssens en voor de kapel van het kasteel Steenhout was dat daar poëzie te horen viel in combinatie met een tentoonstelling van werken van Wim Adriaenssens zelf en Goan Allebosch.

Dat het kasteeldomein Steenhout de deuren opent voor het publiek is op zich al uitzonderlijk. Van die gelegenheid maakten Wim Adriaenssens en de jonge Goan Allebosch (Herne) maar al te graag  gebruik om zo ook hun kunstwerken te tonen aan het publiek. Overigens was Wim Adriaenssens gisteren nog één van de drie genomineerde laureaten voor de ‘Bronzen Urbanus, de gemeentelijke cultuurprijs van Galmaarden.

Goan Allebosch is een nog jonge kunstenaar die nog aan zijn kunstopleiding bezig is. Ook hij kan al terugblikken op een geslaagde tentoonstelling. In zijn laatste realisaties bouwt hij zelf zijn canvas. “Dat canvas krijgt een bijkomende functie en neemt naast het dragen van het schilderij ook actief deel aan het eindresultaat”.

Aan het einde van de dag hadden de dichters Mario Demesmaeker, Hilde Gee en Liesbeth D’Hoker afspraak in het Museum van het Belgisch Trekpaard. Zij waren blij met de opkomst.

Dit nieuwsbericht delen: