VOLLEZELE- OETINGEN – Hof te Spieringen was trefplaats voor gezellige nieuwjaarsdrink

Twee jaar terug, vlak na het coronatijdperk, beslisten enkele inwoners van het gehucht Spieringen de vriendschapsbanden in de buurt een boost te geven. Op regelmatige tijdstippen voorzien ze sindsdien bijeenkomsten waarbij goedbevinden en de bevordering van de sociale cohesie voorop staan. Met zijn nieuwjaarsdrink was ‘Spieringen Buurt’ intussen al aan zijn vijfde organisatie toe. ‘Spieringen Buurt’ strekt zich uit over een grondgebied dat zich aftekent rond het Hof Te Spieringen. Het gaat in de Langestraat tot aan de verkeerslichten met de Steenweg Edingen-Ninove, de Heystraat en een gedeelte van de Bontestraat in Oetingen.

Gemoedelijk

Ook bij de aanvang van het nieuwe jaar trokken de bestuursleden Jean-Pierre Backaert, Luc Dehandschutter, Jean-Pierre Stalpaert, Luc Timmermans en hun partners opnieuw aan de buurtkar. En met succes! Niet minder dan 100 grote en kleine buurtbewoners tekenden in voor de bijeenkomst. De jongste aanwezige buurtbewoner was de éénjarige Jules.

Tijdens het onderonsje ging het er meer dan  gemoedelijk aan toe. Ook burgemeester Ludo Persoons kwam het gezelschap groeten: “Initiatieven zoals deze zouden er meer moeten zijn. Ik betreur dat ook dat corona een aantal initiatieven in die zin de das heeft omgedaan. Geïnteresseerden zijn steeds welkom voor raad en daad. Vanuit het lokaal bestuur zijn we zeker te vinden om soortgelijke organisaties logistiek te steunen. Stoelen, tafels, tenten en nog ander nuttig materiaal zijn gratis beschikbaar”.

Voorzitter Backaert mocht de genodigden van harte welkom heten en de trekkers van het buurtcomité bedanken voor de inzet om ‘Spieringen Buurt’ levendig te maken en te houden.  Zijn dank ging ook naar Katrien (De Rese) en Christian (Vandeville), de eigenaars van Hof Te Spieringen, voor het gratis ter beschikking stellen van hun infrastructuur.

Naast de nieuwjaarsdrink staat ‘Spieringen Buurt’ ook nog in voor een aantal andere activiteiten. Net zoals vorig jaar doet het ook in 2024 mee aan de ‘Open Atelierdagen’. Die zijn voorzien op zaterdag 4 en zondag 5 mei in het Heyhof  (Heystraat 11 Vollezele). Dat weekend  stellen daar creatievelingen  – met Spieringen als bakermat  – hun schilderijen, keramiek en beelden tentoon. De inkom is gratis. De  bijgaande hapjes en tapjes zijn voor rekening van de buurtvereniging.

Het tweejaarlijkse buurtfeest van ‘Spieringen Buurt’ dan weer gaat deze keer door in Hof te Spieringen op zondag 14 juli. Ditmaal zonder tentoonstelling maar wel terug met huifkartochten in en rond Spieringen alsook dansgelegenheid voor de liefhebbers.

Aangename buurtsfeer

Luc Dehandschutter: “De bedoeling van de samenkomsten is elkaar op regelmatige basis te ontmoeten en de nieuwe inwoners te verwelkomen en te leren kennen. Met onze buurtorganisaties willen wij een aangename buurtsfeer creëren waarbij ontspanning centraal staat en die kan leiden tot een veilige en gezellige omgeving doordat mensen samenwerken om problemen aan te pakken. Het is ook een opportuniteit voor onze kinderen om samen te spelen en vriendjes te maken”.

Dit nieuwsbericht delen: