MARCQ – De Dance Lunches in de Cardinael vallen duidelijk in de smaak

Het was vorig jaar in januari dat Ilse Huyghens en Gert Carlier van restaurant Cardinael in Mark (Marcq) voor een eerste keer de deuren van hun horecazaak hebben opengezet voor een diner dansant. Een jaar later kunnen de uitbaters alvast bogen op een succesrijk initiatief dat intussen geniet van naam en faam. Maandelijks mogen zij zo’n 100 genodigden ontvangen voor een namiddag met een lekkere lunch en veel muziek- en dansplezier. Die maandelijkse activiteit kreeg inmiddels de naam mee van Dance Lunch.

Een leemte opgevuld  

Met zijn Dance Lunch vult Cardinael een leemte op in de streek waarbij vooral wordt ingezet op aangename vrijetijdsbesteding voor ofwel een iets ouder publiek ofwel alleenstaanden. Voor hen komt het er op aan kort bij huis, in elkaars gezelschap en zorgeloos een leuke namiddag te beleven.  Een lekker etentje en een dansje doen zoals weleer is voor hen dan ook de ideale combinatie om  kommer en zorg thuis te laten, nieuwe mensen te ontmoeten, vriendschappen te sluiten en zich verbonden te voelen met anderen. Voor hen zijn de Dance Lunches dan ook iedere keer opnieuw een  leutige  en gezellige ervaring die hen een gevoel van welbehagen bezorgt.

Erkentelijk

Ilse en Geert vonden het vandaag het moment om het opgekomen publiek de beste wensen over te maken voor een gelukkig en gezond 2024. Ook namen zij de gelegenheid te baat om de talrijke aanwezigen – die de gladheid en de sneeuw trotseerden om er toch bij te kunnen zijn – ook te bedanken voor hun positieve reacties en voor hun vertrouwen die mee aan de basis liggen van het geslaagd initiatief.

Hun dank ging ook in de richting van Sanseveria en Johan Demuylder die telkenmale als ideale  partners er mee voor zorgen dat er letterlijk leven in de brouwerij wordt gebracht. Ilse wist daar aan toe te voegen dat het ook dankzij Freddy Danau is, de pijler van het trio Sanseveria met ook Claudine Roobaert en Hedwig Jacobs, dat de Dance Lunches er gekomen zijn.

Beide restauranthouders zijn overigens ook hun medewerkers heel erkentelijk. Hun dank ging dan ook naar Christian, Chantal, Philomène, Patrick en last but not least Rudi.

Petite fleur  

Ilse mocht haar korte toespraak afsluiten met een muzikaal hoogstaand intermezzo. Ilse is naast horeca-madame ook een talentrijke musicus. Al meer dan 35 jaar speelt zij klarinet en is zij dan ook een vaste waarde bij de Koninklijke Fanfare De Ware Broeders van Herfelingen. Op aandringen van een paar ingewijden gaf zij de toeschouwers een ‘Petite Fleur’ cadeau, een nummer van de Amerikaanse jazzmuzikant Sidney Bechet uit 1952.

De komende Dance Lunches met live muziek zijn voorzien op de donderdagen 8 februari, 21 maart, 18 april, 16 mei, en 20 juni. Daarbij wisselen telkens de muziekformaties Sanseveria en Johan De Muylder mekaar af. De lunches vangen aan om 12u met een 3-gangenmenu.
Restaurant Cardinael is te bereiken via 02/395 91 99 of via cardiael.marcq@skynet.be

Dit nieuwsbericht delen: