PAJOTTENLAND – Politie hield verschillende controleacties alcohol en drugs achter het stuur  

De verkeersdienst van de politie Pajottenland heeft de voorbije twee weekends met een minimale bezetting een gefaseerde alcoholactie gehouden. Op verschillende plaatsen werden daarbij controles opgezet. Het jongste weekend was tevens het weekend zonder alcohol en drugs achter het stuur. Bij een controle in Galmaarden werd het rijbewijs van een bestuurder voor drie uur ingehouden en het voertuig veilig gesteld. Korte tijd nadien echter kon de passagier van datzelfde voertuig, die bij de eerste controle ook getest was en positief bevonden werd op alcohol, eveneens betrapt worden voor het rijden onder invloed. Bij de controle veroorzaakte hij ook een lichte aanrijding met een politievoertuig waarvan de blauwe zwaailichten in werking waren. Die bestuurder blies 0,37 mg/l UAL.  

“De verkeersdienst focust zich thans steeds meer en meer op korte kleinschalige acties om zo meer locaties te kunnen aandoen”, zegt perswoordvoerder commissaris Glenn Deherder. “Grote statische dispositieven die nog voor we goed en wel opgesteld zijn worden immers zeer vlug op alle sociale media kenbaar gemaakt. De nieuwe werkwijze wordt afdoend ervaren”.

Resultaten

Herne
26 voertuigen gecontroleerd
3 positieve sampling
1 “Positief” 1.11 mg/l UAL + art. 35 dronkenschap
1 pv rijden zonder houder rijbewijs => immobilisatie voertuig
1 pv inbreuken voorlopig rijbewijs 36 maanden, geen begeleider + rijden buiten uren.

Galmaarden
26 voertuigen gecontroleerd
2 positieve sampling
1 “Positief” 0.52 + Drugs in het verkeer (THC/Cocaine/Amfethamines)
1″Alarm” 0.27 mg/l UAL

 Vollezele
53 voertuigen gecontroleerd => 1 ‘Positief’ 0.66 mg/l UAL

Oetingen
6 gecontroleerde voertuigen => 1 ‘Positief’ 0.57 mg/l UAL

Gooik
12 voertuigen gecontroleerd => 1’Positief’ 0.42 mg/l UAL en 1 ‘Alarm’ 0.27 mg/l UAL

Bever
51 gecontroleerde voertuigen => 0 inbreuken vastgesteld.

Dit nieuwsbericht delen: