HERNE – Cultuurprogramma ‘Voorjaar 2024’ bekendgemaakt

Het gemeentebestuur en de werkgroep cultuur van het adviesplatform ‘Vrije Tijd’ maakten de programmering bekend van de activiteiten die het eerste semester van 2024 aan bod komen in het gemeenschapscentrum hetzij in het Dominicanessenklooster (DK) aan de H. Geeststraat 22-24, hetzij in de polyvalente feestzaal (PZ – SPK) ) aan de Markstraat 17 in Sint-Pieters-Kapelle, hetzij in de bib Petrus Naghel in het centrum. Het gemeentebestuur verspreidde daartoe een brochure met alle praktische informatie in alle bievenbussen. Het zijn schepen voor cultuur Sandra Dero en de cultuurbeleidscoördinator Tineke Moonens die de programmering uiteindelijk vaststelden. Het programma houdt ook deze keer een gevarieerd aanbod in met voor elk wat wils.

Cultuurschepen Sandra Dero: “Een programma aanbieden met voor ieder wat wils ligt nu niet zo dadelijk voor de hand in een gemeenschapscentrum omringd door grotere cultuurhuizen met een omvangrijker aanbod en comfortabelere infrastructuur. Dit heeft ons echter niet belet om de komende maanden 13 zorgvuldig gekozen concerten, comedyvoorstellingen, educatieve lezingen, verbindende projecten tot zelfs een heuse whisky tasting voor te stellen aan het Herns publiek. Divers, kwalitatief fijn en laagdrempelig proberen we deze troeven op het cultuurpodium neer te leggen. En omdat het niet altijd éénrichtingsverkeer hoeft te zijn nodigen wij de cultuurzoekers uit ons ook hun voorstellen te laten geworden. Heb je toevallig een glimp opgevangen of een verfrissend geluid gehoord van een nieuwe productie, een creatieve workshop of een actuele lezing? Aarzel dan niet en bezorg ons wat jou wist te boeien.”

Programma  

Eerstdaags kan de brochure ook integraal en online worden ingekeken via deze link: https://www.herne.be/vrije-tijd/cultuur/gemeenschapscentrum-gc-herne. De eerste organisatie is voorzien voor donderdag 1 februari 20u in de polyvalente feestzaal in St-Pieters-Kapelle. Op het programma staat dan Eva De Roovere met vol onvervalste Nederlandstalige popsongs: Hier en Nu! Die avond speelt ze in duo met pianist Ewout Pierreux uit Bogaarden.

Ticketsysteem

Tickets kunnen enkel aangekocht worden via 2 websites. De ticketlink van GC Herne vind je terug via www.herne.be/vrije-tijd/cultuur/gemeenschapscentrum-gc-herne. Of ga naar www.herne.be en druk op de knop ‘Tickets GC Herne’ (in het midden van de startpagina). Wie moeite heeft met online overschrijven, mag gerust contact opnemen met de cultuurdienst via gc@herne.be of 02 397 11 60. Er wordt dan samen een oplossing gezocht.

Voor de workshops die door Avansa worden georganiseerd kan je alleen tickets kopen via www.avansa-hallevilvoorde.be . Wie hier problemen mee ondervindt, kan mailen naar info@avansa-hallevilvoorde.be of bellen naar 02 454 54 01.

Tickets worden in principe nooit terugbetaald, tenzij de activiteit zou worden geannuleerd door de organisatie. Alle activiteiten zijn steeds onder voorbehoud van wijzigingen

Meer informatie kan bekomen worden via de cultuurbeleidsmedewerkster tineke.moonens@herne.be , gc@herne.be ,  02/397.11.60 of bij de bevoegde schepen sandra.dero@herne.be .

Dit nieuwsbericht delen: