GOOIK – Afscherming maakt gebruik fietspad in de Wolvenstraat veiliger

Het fietspad in de Wolvenstraat zorgt al enige tijd voor een vlotte én veilige verbinding vanuit Gooik, Kester, Leerbeek en Oetingen naar het gemeentelijk sportcentrum Koornmolen, naar de voetbalsite en naar de school voor de zachte weggebruikers. Het volwaardig en vrijliggend fietspad kreeg nu ook  een veilige afscherming met takken uit gerecycleerde kunststof aangemeten. Zo kunnen fietsers er voortaan, afgescheiden van het verkeer, meer veilig fietsen. Op de takken komen ook nog reflectoren.

Takken uit gerycleerd kunststof  

Samuel Billens, schepen voor mobiliteit, is tevreden met die extra veiligheid: “Veel fietsers maken gebruik van het fietspad in de Wolvenstraat. We doen er graag alles aan om dit zo veilig mogelijk te laten gebeuren met onder andere deze nieuwe afscherming. De afsluiting bestaat uit takken van gerecycleerde kunststof. Die gaan lang mee, vragen geen onderhoud, veroorzaken geen vuil en er is minder risico dat ze loskomen. Ze beperken ook niet de breedte van noch de rijbaan noch het fietspad.

De hoogte is zo gekozen dat fietsers nog voldoende zichtbaarheid hebben en dat landbouwers nog gemakkelijk met hun voertuig kunnen doorrijden. Ook de bewoners langs het fietspad kunnen nog perfect hun inrit op- en afrijden. Kortom, een geschikte oplossing voor al het verkeer!”

Fietsplan

Het fietspad in de Wolvenstraat is slechts één van de realisaties uit het Gooiks fietsplan. Aan de hand van dat plan wil Gooik uitgroeien tot één van de beste, zoniet dé beste fietsgemeente, in de regio waar het gebruik van de fiets vanzelfsprekend wordt. Hiervoor zijn wel een uitbreiding én een verbetering van de beschikbare fietsinfrastructuur nodig om toe te laten dat fietsers zich veilig en comfortabel kunnen verplaatsen.

Meer weten: https://gooik.be/wonen-en-leven/wegenwerken-en-mobiliteit/duurzame-mobiliteit/iedereen-op-de-fiets/fietsbeleidsplan

Dit nieuwsbericht delen: