GALMAARDEN – Inwoners worden betrokken bij het herinrichten van de begraafplaatsen

In het kader van het heraanleggen van zijn begraafplaatsen is het lokaal bestuur op zoek naar creatieve inwoners die willen meedenken over een respectvolle en rustgevende aankleding van de voorgenomen herdenkingszones.

Het bestuur wil op elke begraafplaats een herdenkingszone creëren waar nabestaanden terechtkunnen na de ontgraving van familieleden. In een eerste fase wordt de heraanleg van de begraafplaatsen in Vollezele en Galmaarden voorzien. In een tweede fase zal ook de begraafplaats van Tollembeek aangepakt worden.

Iedere herdenkingsplek zal voorzien worden van een kunstwerk zoals een standbeeld of een herdenkingszuil. Concreet is het de bedoeling een werkgroep op te richten die zich buigt over onder meer technische richtlijnen, materiaal en budget. Het resultaat van die werkgroep wordt dan in een reglement en selectievoorwaarden gegoten om één of meerdere kunstenaars te kunnen aanstellen voor het project.

Wie kennis over of ervaring met kunst heeft en/of wie mee op zoek wil naar een eerbiedwaardige manier om familieleden te blijven herdenken kan zich aanmelden via cultuur@galmaarden.be  (054/89.04.35).

Dit nieuwsbericht delen: