Herne –  Een gelukkig nieuwjaar van het lokaal bestuur voor de 110 bewoners van St-Felix 

“Namens het lokaal bestuur en zijn dienst Welzijn wens ik jullie een goede gezondheid, liefde en vriendschap en heel veel plezier in het nieuwe jaar 2024”. Dat was de warme nieuwjaarsboodschap die schepen Sandra Dero de directie, het personeel en de bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Felix overbracht tijdens het jaarlijks bezoek aan de instelling. Zij was vergezeld van burgemeester Kris Poelaert, schepen Kris Degroote, raadslid Vanessa Van Hende evenals van Linda Thiels, Nadine Devos en Ilse De Henau vanuit de OCMW-diensten en Arlette Vierendeels en Marco Reuman vanuit het bijzonder comité voor de sociale dienst.  

 

De gasten werden rondgeleid door algemeen directeur Marc Van Nieuwenhove, Matthias Van Houdenhove, de directeur bewonerszorg, en assistente Christiane Vannerom. Zo kregen zij de gelegenheid alle bewoners hun beste wensen en een cadeautje aan te bieden. Al even naar traditie kregen de bezoekers op hun beurt bij het einde van de rondgang een natje en een droogje aangeboden. Het moment meteen voor zowel de bezoekers als de gastheren om hun gelegenheidsboodschap over te brengen.

De ‘onmisbaren’

In haar nieuwjaarsbrief legde schepen Sandra Dero het accent op het onmiskenbaar belang van de woonzorgcentra met vooraan vooral zowel het paramedisch als het ondersteunend personeel die stuk voor stuk een knelpuntberoep uitoefenen: “In deze sector werken is niet voor iedereen weggelegd. Het is geen wereldje waar grof geld wordt verdiend en waar werken een lachertje is. Ook de medewerkers van onze gemeentelijke dienst Welzijn mogen wij zonder twijfel tot deze groep rekenen. Wij zijn blij op jullie expertise te kunnen en mogen rekenen. Wij hebben jullie, de zorgverleners op alle echelons, meer dan nodig en zonder jullie kunnen we echt niet. Ik noem jullie dan ook de onmisbaren in onze samenleving”.

Graag traditie verderzetten   

Directeur Marc Van Nieuwenhove: “Onze bewoners, het personeel en de directie zijn jullie bijzonder dankbaar voor jullie bezoek. Het doet deugd te weten dat het lokaal bestuur de inzet van ook het woonzorgcentrum weet te waarderen. En ook voor onze bewoners betekent het bezoek van, zoals zij zeggen, ‘de burgemeester en de gemeente’ heel veel. Jullie ‘nieuwjaarbezoek’ is intussen een gewaardeerde traditie. In ons achterhoofd stellen wij ons wel de vraag of dat gebruik ook de overstap naar Pajottegem zal overleven?  Wij weten dat er in die nieuwe fusiegemeente meerdere rust- en verzorgingstehuizen aanspraak zullen kunnen maken op jullie steun en attentie. Niets belet ons te hopen op het voortbestaan van de traditie”. Waar directeur Matthias Van Houdenhove, de directeur bewonerszorg toevoegde: “Hoe ouder men wordt hoe kleiner wordt de wereld.  Voor sommigen is dat nog enkel hun kamer en een paar gangen. Met jullie jaarlijks bezoek verruimen jullie evenwel voor hen, al was het maar voor even, hun wereld en de maatschappij waarin zij leven”.

Assistentiewoningen volzet

In de marge had Sint-Felix ook goed nieuws te melden. Sinds 1 januari 2024 zijn alle kamers en alle assistentiewoningen bezet. Alles bij elkaar telt het woonzorgcentrum thans 110 residenten.

Het laatste koppel dat zich aanmeldde is Willy Suenens en zijn vrouwtje Julienne Elshoeght. Zij zijn afkomstig uit Lot (Beersel). Hij werkte bij Petrofina en zij in de Makro. Speciaal aan het koppel is dat -naast het feit dat zij op 1 april 65 jaar zullen getrouwd zijn – zij ook prat mogen gaan op een vrouwelijk viergeslacht. Vandaag was het dan ook een hoogdag voor Willy en Julienne want zowel oma Marleen (63) als mama Lisa (29) als de kleine Liv (3) waren op bezoek en mochten dan ook mee op de gelegenheidsfoto.

Dit nieuwsbericht delen: