GOOIK – Inwoners kunnen aan een voordelig tarief een warmtescan voor hun woning aanvragen

Gooik als duurzame gemeente helpt eigenaars bij het energiezuinig maken van hun woning. Daarom biedt de gemeente de inwoners de kans een warmtescan aan te vragen aan een verminderd tarief. De gemeente legt 100 euro bij waardoor de prijs voor de inwoner slechts 75 euro is.

Nieuw initiatief

Samuel Billens, schepen van Klimaat & Energie, neemt het initiatief om een steentje bij te dragen tot het behalen van de gemeentelijke klimaatdoelstellingen: “De winter is de ideale periode om een warmtescan te laten uitvoeren. Een warmtescan wordt gemaakt met een warmtebeeldcamera die de energieverliezen vastlegt. Zo wordt er getoond waar warmte uit het huis ontsnapt en waar het zinvol is extra isolatie toe te voegen. Omdat een goed geïsoleerd huis aangenamer is voor het comfort en de gezondheid van onze inwoners leggen we als lokaal bestuur graag bij voor de warmtescan. Ik hoop dan ook dat heel wat inwoners deze warmtescan laten uitvoeren en indien nodig hun huis dan  energie-efficiënter maken”.

Klimaatpunt

De gemeente Gooik werkt voor deze warmtescans samen met Klimaatpunt. Zij bezorgen na de warmtescan een kort verslag van de warmteverliezen met enkele energiebesparende maatregelen. Het resultaat is ook een goede aanzet voor het opstarten van een BENOvatietraject. Dat is een onafhankelijk totaalrenovatie-advies aan iedereen met energetische renovatieplannen. Het bezoek van een BENOvatiecoach en het opmaken van een BENOvatieplan kan ook aangevraagd worden via www.klimaatpunt.be .

Aanvragen

De warmtescan kan aangevraagd worden via Thermografische warmtescan aan huis winter 2023 – 2024 in Beersel, Galmaarden, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Roosdaal, Gooik en Pepingen (€75). Andere gemeenten €175 (onder voorbehoud van voldoende capaciteit bij Klimaatpunt).

Dit nieuwsbericht delen: