Vanuit De Cam de beste wensen aan alle Gooikenaars

Allicht voor de allerlaatste keer waren de inwoners van Gooik welkom op de nieuwjaarsreceptie van hun gemeentebestuur. Door de geplande fusie komt daar toekomend jaar heel waarschijnlijk verandering in. Wellicht zal dan de geboorte van de nieuwe fusiegemeente Pajottegem met de nodige luister en festiviteiten gevierd worden.

Feit is dat de receptie in de drie gemeenten, na de aanhoudende donkere regen- en winddagen, veel inwoners bekoorde en er meteen een leuke opsteker aan vastkleefden. En de weergoden? Ook die lieten zich voor de gelegenheid niet verleiden tot enige storing van het gebeuren.

Het was drummen

Het GC De Cam was de trefplaats voor de inwoners van Gooik. In een overvol volkscafé kreeg burgemeester Gunther De Wilde een vrij plekje toebedeeld om ook zijn inwoners te voorzien van de beste wensen voor een gelukkig, voorspoedig en gezond 2024. Onder die aanwezigen ook Jolien De Neve (Kalken) en Brecht Heldenbergh (Gooik). Op zich niets bijzonders ware het niet dat zij als koppel hun sporen verdienden in het het achtste seizoen van het VTM-realityprogramma ‘Blind Getrouwd’ waarbij koppels die mekaar nog nooit eerder hebben ontmoet worden getrouwd. Zij mochten aanschuiven voor een interview en ja….  zij kiezen voor een mooie toekomst samen en gaan in de loop van 2025 bewust voor elkaar kiezen…..

Landelijk DNA van de dorpen een topprioriteit

In zijn toespraak legde de burgemeester het accent op de nakende vrijwillige fusie met Herne en Galmaarden: “Een jaar waar nog veel werk zal verricht moeten worden en waarbij telkens het landelijk DNA van onze dorpen topprioriteit is en blijft. Het wordt ook een uitdaging waarbij we heel zeker de identiteit van onze 12 dorpen zullen blijven bewaren. Intussen wordt 2024 ook een jaar waar voor onze 5 dorpsgemeenschappen nog heel wat op het ‘to do’-lijstje staat.

In Gooik en Strijland planten we begin februari samen met een aantal partners twee 2 nieuwe speelbossen aan voor onze jeugd. In Oetingen zal in het voorjaar de nieuwe dorpsschool in gebruik genomen worden. In Kester zijn we in de volle opmaak van de plannen om de kerk om te bouwen naar een multifunctionele gebruiksruimte voor misvieringen, eetfestijnen en activiteiten van verenigingen aangezien de zaal “Ons Huis” zal plaats ruimen voor de bouw van een nieuw schoolgebouw.

Ook de plannen in het centrum van Gooik krijgen stilaan een definitieve vorm met een beperkte restauratie van ons gemeentehuis en het uittekenen van een dienstencentrum in combinatie met een uitleenbalie voor de bib. 

Verder voeren we momenteel gesprekken met de Heemkundige Kring over onze gemeenschappelijke  droom om ons Gooiks erfgoed extra in de verf te zetten en vooral te bewaken en te bewaren voor de volgende generaties.

Ook staan er heel wat fijne plannen klaar vanuit onze buurtcomités en verenigingen.  Hou ook alvast 15 oogst vrij in jullie agenda want dan ontvangen we samen met de Landelijke Gilde Mama’s Jasje en Nachtwacht voor de kinderen”.

Gul met complimentjes

Verder spoorde de burgemeester iedereen aan om in 2024 gul te zijn met complimentjes “want een klein teken kan het verschil uitmaken. Wees een goede buur en help ouderen in je straat. Een simpele goeiendag kan wonderen doen”!

Voor de muzikale noot werd een beroep gedaan op het plaatselijke dweilorkest G-Bloezers met in het voortouw Eric Van Snick.

Dit nieuwsbericht delen: