HERFELINGEN – De Jonge Ware Broeders op traditionele rondgang met Driekoningen

Sinds nu toch al een behoorlijk aantal jaren gingen ook deze keer met Driekoningen de muzikanten en de leerlingen van de Jonge Ware Broeders op pad doorheen het dorp om de inwoners te verrassen met een bezoek. Dat daarbij ook de beste wensen voor een gelukkig, voorspoedig en heilzaam 2024 horen laat zich niet raden. De tocht is overigens ook een gelegenheid om de extra centjes die hen door de bezochte inwoners gul worden toegestopt in het laatje van de fanfarekas onder te brengen met het oog op het mee dekken van latere kosten zoals het aanschaffen van bijkomend materiaal en het opzetten van kampen. Ten huize van ere-voorzitter Willy Vandenschrieck werden de jonge muzikanten ontvangen voor een middagpauze en -lunch.

De Jonge Ware Broeders is de succesrijke jeugdafdeling van de koninklijke fanfare De Ware Broeders en zo op termijn ook de ideale kweekvijver voor het verzekeren van de levensvatbaarheid van de fanfare. ‘Geloven in de jeugd is investeren in de toekomst’, dat is wat het verjongd bestuur van de fanfare onder het voorzitterschap van Jozef Moonens in 1985 moet voor ogen gehouden hebben toen het met de jeugdwerking van de fanfare startte. Het was in 1988 dat toenmalig dirigent Rudy Deslachmuylder de leiding van de jeugdfanfare op zich nam. Mettertijd werd ook een vruchtbare samenwerking met de academie Muziek, Woord en Dans van Gooik opgezet.

Dit jaar in augustus trekken de Jonge Ware Broeders op kamp naar Oostenrijk. Om de sfeer al eens op te snuiven pakken ze op vrijdag 2 februari vanaf 18u en op zaterdag 3 februari vanaf 17u in het Bacocentrum uit met een eetfestijn dat, naar het menu te oordelen, terecht de toepasselijke naam van JWB Tirolerfest meekreeg. Oostenrijkse gerechten, sfeervolle muziek en lekkere schnaps zijn daarbij de hoofdingrediënten.

Dit nieuwsbericht delen: