De beste wensen voor 2024 vanwege het lokaal bestuur HERNE

Een gemeenteplein vol mensen, een uiteindelijk droge winterse zondagvoormiddag, een glaasje wijn, een vleugje muziek, een gemoedelijke sfeer en  vele, vele, vele wensen voor een voorspoedig, gezond en gelukkig 2024 maakten van de tweejaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst in open lucht in het centrum eens te meer een succes. Goed 1 op de 10 inwoners was aanwezige op de afspraak en maakte er, met in de achtergrond de kerststal met levende dieren en de versierde kerstboom, een aangenaam en vreugdevol moment van.

Het was het gemeentebestuur dat de inwoners, overigens al voor de zesde  keer, uitnodigde op het treffen. Het was bij de viering van ‘800 jaar Herne’ eind 2011 begin 2012 dat vanuit het gemeentebestuur de eerste grootse volksreceptie in open lucht in het leven werd geroepen. De telkenmale succesrijke opkomst bewijst dat de Hernenaren zich opperbest in het opzet kunnen vinden.

Heildronk

Dit jaar geen grote toespraken maar enkel een wake up call met trompetgeschal van Rudi Deslachmuylder die naar het voorbeeld van burgemeester Kris Poelaert de aanzet gaf alle glazen te heffen en te toasten op een allerbest 2024.

Her en der was er ook wat weemoed te bespeuren omdat vele jaren de nieuwjaarsreceptie ook een gloriemoment was voor de Verenigde Handelaars. Zij vonden het dan het aangewezen ogenblik om de winnaar van hun eindejaarsactie kenbaar te maken. Noch van de eindejaarsactie noch van de Verenigde Handelaars is er helaas geen sprake meer. De overgang van de Verenigde Handelaars in de Commercanten werd in de zomer 2022 met de grote trom aangekondigd. De initiële vereniging werd omgevormd naar het model van een exclusieve club  maar verloor daarbij de tentakels die leidden naar de lokale bevolking.

D’Hopmaten  

Om het ‘feestje’ af te maken werd eens te meer een beroep gedaan op de muzikale ondersteuning van d’Hopmaten. Net als oude wijn behoeven ook d’Hopmaten ‘geen krans’. Met hun gekende vrolijke muziek was het voor hen een kluitje van een cent om met hun aanstekelijke muziek de temperatuur op het dorpsplein met een paar graden te doen stijgen.

Voor iedere aanwezige had het lokaal bestuur een paar bonnetjes veil die aan de verschillende standjes en trucks konden worden ingeruild voor wat lekkers.

Bijgaand fotomateriaal werd aangeleverd door FotoSfeer Barbara Vos. www.deklaroen.be is haar heel erkentelijk om sinds de opstart van dit nieuwsmedium iedere keer het nodig is  – vrijwillig en onbezoldigd – ten dienste te zijn.    

Dit nieuwsbericht delen: