500 keer ‘gelukkig nieuwjaar’ vanuit het GC Baljuwhuis in Galmaarden

Ook het lokaal bestuur van Galmaarden nodigde zijn inwoners uit op een nieuwjaarsreceptie. Die oproep viel niet in dovemansoren. Ruim 500 Galmaardenaren tekenden present op de binnenkoer van het GC Baljuwhuis om samen het jaar feestelijk in te zetten. Zoals gebruikelijk bij een ontvangst werd ook gedacht aan de nodige hapjes en tapjes. Hiervoor had het bestuur voor iedere bezoeker een paar waardebonnen veil.

De ontvangst stond niet alleen in het teken van het Nieuwe Jaar. In volle coronaperiode engageerde het lokaal bestuur zich om ten gepaste tijde de vele helpende handen en verzorgenden te trakteren om hen te bedanken voor hun inzet in die toch wel beladen periode. Die belofte werd thans nagekomen. Hierbij werd iedere vrijwilliger voorzien van een presentje. Burgemeester Ludo Persoons gaf ook mee dat later op het jaar nog een feest ter hunner intentie volgt.

Nieuwjaarsbrief

De burgemeester had een nieuwjaarsbrief bij waarin hij naast de traditionele wensen van geluk, voorspoed en een goede gezondheid in 2024 ook nog refereerde naar een paar memorabele momenten uit het voorbije jaar.  Hij spitste de aandacht vooral toe op wat de komende 359 dagen op gemeentelijk vlak nog te bieden hebben.

“Wie had durven denken dat we 48 jaar na de verplichte fusie van Galmaarden, Tollembeek en Vollezele terug geschiedenis zouden schrijven met de vrijwillige fusie van Galmaarden, Herne en Gooik. Vanaf 1 januari  2025 gaan we samen verder als één Pajottegem, een éénwording van 12 landelijke dorpen. De samensmelting is geen bevlieging, zij moet ons in de mogelijkheid stellen een veilige toekomst te verzekeren en de opportuniteiten creëren om gezamenlijke doelen na te streven, efficiënter middelen te beheren en de dienstverlening voor al onze inwoners te verbeteren. ‘Groeien om klein te blijven’ is niet zomaar een slogan. Ondanks de fusie streven we ernaar om de unieke identiteit van elke voormalige gemeente en de deelgemeenten te behouden.

Maar eerst gaan we nog een jaar ons eigen beleid tot uitvoering brengen. De blikvangers hierbij zijn de start van de werken aan de kerk en haar herbestemming, de aanleg van een bijkomende parking op het Marktplein, de aanleg van een bijkomende parking aan het sportcomplex, het afwerken van de rioleringsprojecten in de omgeving van de Statiestraat in Tollembeek en van Achter Den Bos in Vollezele, de nieuwe aanleg van de parking in de stationsomgeving in Tollembeek, de opstart van een kinderdagverblijf in de Kammeersweg, de hertekening en vergroening van de begraafplaatsen in Galmaarden en Vollezele, het plaatsen van zonnepanelen op verschillende gemeentelijke gebouwen en de aanleg van een herdenkingsbos”.

Foodtrucks uit de gemeente of net daarbuiten zorgden voor de hapjes en de tapjes. De muzikale noot was van Meermens, het alter ego van Bram Verstappen. In 2017 werd Meermens door publiek en jury verkozen tot beste straatmuzikant van het StraatMuziek Festival van Roeselare.

Met ook dank aan fotograaf Luc Cromphout voor de aanbreng van fotomateriaal.

Dit nieuwsbericht delen: