HERFELINGEN/HERNE – 5.300 euro voor de vzw De Ziekte van Hirschsprung

Recent was het Bavocentrum in Herfelingen dé feestplek bij uitstek. Een weekend lang was het er komen en gaan voor enerzijds de (uitgestelde) verjaardag van Pascal De Vos – Noot voor de vrienden – en anderzijds de vzw De Ziekte van Hirschsprung. Een niet alledaagse combinatie ware het niet dat Noot’s zesjarig neefje Mathieu aan deze ziekte lijdt. De ziekte van Hirschsprung is een aangeboren afwijking van het zenuwstelsel van de dikke darm. “De impact en de zorg is niet te onderschatten voor de ouders en onze hele familie”, aldus de initiatiefnemer.

Toelichting uit een eerdere publicatie: https://deklaroen.be/2023/12/17/herne-noot-steunt-de-belgische-vereniging-ziekte-van-hirschsprung-met-een-feestweekend/

Pascal had met een aantal vrienden de koppen bij elkaar gestoken en daar is een leuk programma uit voortgevloeid: een feest met een gevarieerd activiteitenaanbod voor klein en groot. Het werd een driedaagse met eten, drinken en randanimatie dat in de afrekening een aardige ‘cent’ heeft opgeleverd.  Pascal was dan ook heel trots aan de vzw De Ziekte van Hirschsprung een cheque van 5.300 euro te mogen overhandigen: “Dat bedrag werd tijdens het feestweekend bijeen gesprokkeld en aangedikt met sponsoring”.

De officiële overhandiging van de cheque gebeurde in café De Zoete Inval aan de kerk van Herfelingen in aanwezigheid van de bestuursleden van de vzw De Ziekte van Hirschsprung, de sponsors en de medewerkers.

Noot, de dames en heren van de vzw Ziekte van Hirschsprung, de 50 helpende handen, de talrijke financiële weldoeners en een café vol met sympathisanten waren laaiend enthousiast en werden bij wijze van dank getrakteerd op bubbels en hapjes.

Dit nieuwsbericht delen: