Met het overlijden van Rozeken Doraene verliest BEVER een volksfiguur

Op dinsdag 26 december overleed Marie-Rose Doraene, beter gekend als ‘Rozeken’. Zij werd geboren in Tollembeek op 22 maart 1952 in een gezin met 13 kinderen. In 1971 huwde zij Michel Durieux en later werd zij de mama van Sabrina, Cindy en Jessika. De kennismaking van Rozeken met Michel gaat terug naar 1970, het jaar dat Michel in het gehucht St-Paulus in Galmaarden tot Pauwel werd verkozen. In 2021 mocht het echtpaar Michel-Rozeken met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen zijn gouden huwelijksjubileum vieren. Kort nadien kreeg Rozeken evenwel af te rekenen met gezondheidsproblemen. In november dit jaar werd zij een paar weken opgenomen in het ziekenhuis en nadien verbleef zij in kortverblijf in het wzc Mater Dei in Heikruis waar zij is komen te overlijden.  

Rozeken is samen met haar echtgenoot jarenlang de caféuitbaatster  geweest van het café ‘Bij Rozeken’ in Bever-centrum. De microbe van het caféhouden kreeg Rozeken al heel jong te pakken bij ‘tante Fien’ aan het station in Tollembeek. In 1983 deed  de gelegenheid zich voor om zelf een café uit te baten. Het gezin verhuisde van Tollembeek naar Bever en 25 jaar lang was Rozeken niet alleen nauw betrokken met het reilen en zeilen in de gemeente maar ook een ‘volksfiguur’ die letterlijk leven bracht in de brouwerij. Haar café was haar leven en het verenigingsleven ondersteunde ze ten volle. Ook het Bevers kaatsleven dat jarenlang pal in de dorpskern zijn beslag kreeg lag haar nauw aan het hart.

De uitvaartdienst gevolgd door de bijzetting in het familiegraf is voorzien op zaterdag 30 december om 10u. Rozeken Doraene ligt opgebaard bij Ark Uitvaartzorg in Geraardsbergen. Er kan gecondoleerd worden via deze link.

Dit nieuwsbericht delen: