GALMAARDEN – Erevoorzitterschap voor Gilbert Van Hautte als cd&v-afdelingsvoorzitter

Cd&v Galmaarden heeft de titel van erevoorzitter toegekend aan Gilbert Van Hautte (78) voor zijn onvermoeibare inzet als lokale partijvoorzitter, een taak die hij meer dan 30 jaar uitoefende. In die functie kreeg hij begin 2022 Jenz Cools als opvolger.

Ook op het niveau van de lokale politiek zijn de politieke partijen geen losse verbonden. Zij zijn hiërarchisch georganiseerd. Op lokaal vlak speelt de partijvoorzitter meestal de sleutelrol van regisseur en bij gelegenheid ook van woordvoerder. “Als partijvoorzitter ben je, naast de fractievoorzitter, één van de ‘gezichten’ van je partij. Je bent er, samen met de andere bestuursleden, verantwoordelijk voor dat de partij als organisatie goed functioneert en oog heeft voor de toekomst”.

De bekroning met de titel van erevoorzitter is een buitengewone erkenning die de kapitale bijdrage van Gilbert aan cd&v-Galmaarden onderstreept. Jenz Cools: “Gilbert staat me nog steeds met raad bij. Het was een eer hem het erevoorzitterschap te mogen overhandigen”.

Dit nieuwsbericht delen: