HERNE – Kerstcadeau van de Academie Gooik voor vzw MeeGaan

Vandaag was Sarah Copriau, de directeur van de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans een supergraag geziene gast in het bakkersatelier t Bruut in het Dominicanessenklooster. Zij had een enveloppe bij met 1300 klinkende euro’s die zij met veel empathie voor de werking van vzw MeeGaan aan Sigrid De Vleminck en haar beschermelingen mocht overhandigen. Die gift was de opbrengst van het concert ‘Music makes the world a better place’ dat in een organisatie van de Gooikse Academie Muziek, Woord en Dans in zowel de kerk van Strijland als in de St-Petrus en Pauluskerk in Herne in november werd opgezet.

Het werden concerten waarbij naast de leerlingen van onder meer de klassen notenleer cello en zang, het plaatselijk zangkoor Legato onder de leiding van Viviane Grisez en het zangkoor Singhet Vroo Burst onder de leiding van Gert Coppens en de Oekraïense zangeres Liudmyla Pavlovska zich van hun beste zijde lieten zien en horen. De begeleiding van de Oekraïense zangeres werd verzekerd door Yves Corsellis en Sarah Copriau aan de piano en door Bruno De Schaepdrijver op viool.

Twee keer 1300 euro

Met beide concerten wilden de initiatiefnemers een bijdrage leveren aan het neerhalen van muren en grenzen en aan het tot stand brengen van verzoening en educatie alsook twee goede doelen een financieel duwtje in de rug geven. De opbrengst van de inkomgelden voor de concerten zou integraal gaan naar Oekraïense muzikanten en naar de plaatselijke vzw Meegaan.

MeeGaan vzw

Vzw MeeGaan is een leer- en tewerkstellingsproject dat zich richt op personen die (nog) niet of niet meer aan de slag kunnen op de reguliere arbeidsmarkt. De vzw wil een ervaringscentrum zijn waar medewerkers vertrouwen leren putten uit hun eigen talenten en extra vaardigheden kunnen aanleren en hen volwaardig laten deelnemen aan het maatschappelijke leven op basis van hun competenties. Die visie is ook de leidraad van het bakkersatelier ‘t Bruut in het Dominicanessenklooster in de H. Geeststraat op de grens Edingen/Herne. Twee bakkers zijn daar aan de slag en worden bijgestaan door medewerkers van de doelgroep en vrijwilligers. Dat gebeurt onder het toeziend oog van een team professionele agogen en dit volgens het eigen Megas-model.

Dit nieuwsbericht delen: