GOOIK, TERNAT en LIEDEKERKE sluiten samenwerkingsverband voor zwembadgebruik

De lokale besturen van Ternat, Liedekerke en Gooik sluiten een nieuw samenwerkingsakkoord voor het gebruik van de zwembaden van Liedekerke en of Ternat. Vanaf 1 januari 2024 krijgen de inwoners van die gemeenten toegang tot hoogwaardige zwemfaciliteiten tegen gunstige tarieven.

Geconfronteerd met de uitdaging om een uitgebreid gamma aan sportfaciliteiten aan te bieden, erkennen de lokale besturen van Gooik, Ternat en Liedekerke het belang van een bovenlokale samenwerking. “Door gezamenlijk in te zetten op infrastructuur, sportpromotie en administratieve ondersteuning, streven we naar een integrale aanpak die voordelig is voor de sporters en voor de exploitatie.” aldus Sven De Paepe, schepen voor Sport van Ternat.

In het kader van dit partnerschap zullen de zwembaden van Ternat en Liedekerke openstaan voor de inwoners van Gooik tegen dezelfde voordelige tarieven als voor de eigen inwoners.  “We hebben een jaarlijks budget bepaald gebaseerd op een reëel gebruik.” Zegt Samuel Billens, schepen voor Sport van Gooik.

Tarieven

De huidige tarieven voor gebruik van het zwembad en de sporthal werden tijdens de gemeenteraad van Ternat en Liedekerke recent aangepast. Het jaarabonnement voor niet-inwoners werd toen geschrapt. “We merken dat de vraag naar een jaarabonnement voor niet-inwoners groot is en dat sommigen naar andere zwembaden uitwijken waar dit wel mogelijk is. Daarom bieden we vanaf 3 januari opnieuw een niet-inwoner jaarabonnement aan.” Aldus Rani Arys, schepen voor Sport van Liedekerke.

Het jaarabonnement voor inwoners bedraagt 180 euro. Inwoners uit Affligem, Lennik, Liedekerke en vanaf 2024 ook Gooik zwemmen dankzij de intergemeentelijke samenwerking dan ook aan inwonerstarief in zowel Ternat als in Liedekerke. Inwoners van Denderleeuw zwemmen eveneens aan inwonerstarief in Liedekerke.
Zwemmers die buiten deze gemeentes wonen en op regelmatige basis een gebruik maken van de zwembaden betalen 290 euro.

Samenwerking voor het welzijn van de inwoners

“Dit initiatief is een positieve stap in het bevorderen van sport en recreatie voor alle inwoners van Gooik, Ternat en Liedekerke. Het bevestigt ook de bereidheid van de lokale besturen om samen te werken voor het welzijn en de kwaliteit van leven van hun inwoners.” aldus Samuel Billens, schepen voor Sport van Gooik.

Het beheer van de sportaccommodaties blijft onafhankelijk. Ternat en Liedekerke zijn autonoom verantwoordelijk voor de dagelijkse exploitatie en investeringen van hun respectievelijke zwembaden.

Contact en info :   

Sven De Paepe   (Ternat)  sven.depaepe@ternat.be    0476 67 44 22 
Samuel Billens  (Gooik)   samuel.billens@gooik.be    0497 15 24 14  
Rani Arys (Liedekerke) rani.arys@liedekerke.be

Dit nieuwsbericht delen: