HERNE – Burgemeester Kris Poelaert op de 3de plaats bij de Vlaamse parlementsverkiezingen 

Cd&v Vlaams-Brabant heeft de modellijst van zijn kandidaten voor de Vlaamse en federale lijsten voor de verkiezingen van 9 juni 2024 aangevuld en goedgekeurd. Op de lijst voor het Vlaams parlement bekleedt burgemeester Kris Poelaert de 3de plaats, een strijdplaats. De lijst wordt getrokken door Peter Van Rompuy. De 2de plaats is voor de Tiense burgemeester Katrien Partyka. Momenteel is de Hernse burgemeester ook senator en voorzitter van de politieraad van de politiezone Pajottenland. Ook is hij een van de toonaangevende personen bij het tot stand komen van de nieuwe fusiegemeente Pajottegem (Galmaarden, Gooik en Herne).

Mix van jong en ervaring

De lijsttrekkers Peter Van Rompuy voor de Vlaamse lijst en Sammy Madhi voor de federale lijst waren al eerder bekend. Beide lijsten werden nu aangevuld met een reeks nieuwe namen. “Die nieuwe namen zijn een mix van verjonging en degelijke ervaren krachten.”, luidt het in de Vlaams-Brabantse cd&v-rangen. “Met deze krachten zijn wij overtuigd dat wij de belangen van onze provincie Vlaams en federaal strijdvaardig kunnen verdedigen. Onze provincie, met de mooiste universiteit, een sterke economische motor en landelijke schoonheid verdient meer respect. Wij zijn er van overtuigd dat onze modellijst het meest stevig fundament is voor de cd&v-ploeg die straks voor de belangen van alle Vlaams-Brabanders zal strijden”.

Plaats 2 op de provinciale lijst voor het federaal parlement is voor Els Van Hoof (Leuven). De Affligemse burgemeester Walter De Donder bekleedt de 3de plaats op die lijst.  

Dit nieuwsbericht delen: