HERNE – Anderhalf uur puur kerstgenot met Christoff, zijn liveband en de Scaletta-jongelingen

De cultuurdienst Herne verkeert in feeststemming want het Gemeenschapscentrum Herne bestaat 5 jaar. Om dat eerste lustrum een volwaardige weerklank mee te geven nodigde het lokaal bestuur dan ook een muzikale vedette van formaat uit voor een kerstconcert. Als special gasts mochten zanger Christoff, zijn liveband en het jeugdkoor Scaletta zo in de Sint-Petrus en Pauluskerk instaan voor een onvergetelijk spektakel. Het enthousiasme van het publiek was een uitgesproken waardemeter voor het optreden van de bovenste plank. De maximaal toegelaten 283 toeschouwers konden er anderhalf uur genieten van een aaneenschakeling van niet alleen kerstnummers maar ook van een reeks andere muzikale toppers.

Grandioos

Maanden geleden al werd beslist om het kerstgebeuren dit jaar in de gemeente een heel passend  en bijzonder kleedje aan te meten. Ver weg diende het lokaal bestuur de mosterd niet te gaan halen. In de zoektocht naar dat ‘special’ kwam het terecht bij Christoff, een vedette om ‘u’ tegen te zeggen en daarenboven ook nog eens nagenoeg van eigen bodem. Voor het optreden kwam hij niet alleen afgezakt naar Herne. Naast zijn vaste muzikanten werd Christoff geruggensteund door een 10-tal Scaletta-meisjes en één jongen.   

In haar welkom diende schepen Sandra Dero Christoff op als een rasecht showwonder en refereerde zij ook naar zijn passage in De zevende Dag op VRT 1 waarbij Christoff zijn nieuw album ‘Dit ben ik’ toelichtte: “Toen ik een paar jaar geleden mijn nieuw muzikaal team leerde kennen, wist ik meteen: dit is de muziek die ik wil maken. We begonnen te schrijven en het werden liedjes die heel    dicht bij mezelf lagen, omdat de liedjes die je mee schrijft altijd het eerlijkste zijn. Intussen hebben we corona overleefd en ben ik ook meer zelfzeker geworden over wat ik wil in het leven. Dat weerspiegelt zich ook in ‘Dit ben ik’”.

Dat Christoff een topper is en geniet van een grote bekendheid was te merken aan de kaartenverkoop. In amper vier dagen waren alle beschikbare inkomkaarten verkocht. En met het belangrijk segment dat geen inkomkaart kon bemachtigen doch op de reservelijst terechtkwam kon de Hernse kerk heel gemakkelijk nog een tweede keer gevuld worden. Christoff deed zo dan ook zijn reputatie als absolute schlagerkoning van Vlaanderen en als de populairste Vlaamse artiest van de voorbije jaren alle eer aan.

Muzikale pareltjes

Klassiekers als ‘Glorie Halleluja’, ‘Witte Kerstmis’ en het ‘Onze Vader’ mochten uiteraard niet ontbreken op het programma  en werden aangevuld met enkele muzikale verrassingen die perfect pasten in het geheel. Onder die verrassingen ‘De Roos’ van Ann Christie en een paar pareltjes uit het repertoire van Will Tura waar Christoff heel veel bewondering voor heeft. De toeschouwers kregen zo een gezellige en feestelijke sfeer opgediend. Ook werden ze aangemoedigd om voluit mee te zingen zodat het pakkend concert zonder enige twijfel als een unieke en beklijvende ervaring in hun geheugen gegrift zal blijven staan.

Opa Emile  

Dat iedereen ‘genoten’ heeft van de avond staat als een paal boven water. Maar de toeschouwer die Christoff het meest wist te ontroeren was opa Emile.  Met onder meer Jean Dedobbeleer (bassist De Robins), Jean-Pierre Herfs (John Horton) en zoon Jeason, Lindsay  en Christoff (De Bolle) ligt hij met zijn 92 jaar aan de oorsprong van een bijzonder talentrijke muzikale familie.

Het was Vanessa Van Hende die in naam van burgemeester Kris Poelaert – die er wegens andere verplichtingen niet kon bij zijn – het dankwoord uitsprak. Die dank ging naar Christoff en zijn crew en ook naar Tineke, Elke, Cindy en Franciska, vier dames uit de gemeentelijke diensten en de pijlers van de organisatie.

Dit nieuwsbericht delen: