GOOIK vierde zijn zilveren huwelijksjubilarissen met een gezellig samenzijn

Het lokaal bestuur van Gooik hield er aan zijn waardering ook te tonen voor de echtparen in de gemeente met een trouwboekje uit 1998 en voor het leven dat ze de voorbije 25 jaar samen al hebben opgebouwd. Zij waren dan ook welkom in het volkscafé De Cam om deel te nemen aan een gezellige avond. Om dat gezellig samenzijn wat meer corpus mee te geven werden de 11 aanwezige echtparen ook op sleeptouw genomen voor een leuke quiz. Sven Vanderrusten  van de dienst vrije tijd was de bedenker van de vragen en samen met de schepenen Christa Dermez en Jonas De Maeseneer maakte hij ook deel uit van de jury. Aan burgemeester Gunther De Wilde was de taak van quizmaster toebedeeld.

1998-2023

Het vieren van 25 jaar huwelijk staat bekend als een ‘zilveren jubileum’ en is derhalve een moment om stil te staan bij die belangrijke mijlpaal als symbool voor duurzaamheid, veerkracht en toewijding in het huwelijk. Het is zo tevens een bijzondere gelegenheid die het paar de kans geeft terug te blikken op hun gezamenlijk partnerschip, te reflecteren over de ups en downs evenals de liefde en toewijding te vieren die hen door de afgelopen kwarteeuw hebben geloodst.

Zilveren quiz

Voor de quiz mochten Wim en Kathleen, Stefaan en Frieda, Günther en Els, Tom en Ilse, Dirk en Cindy, Sven en Kathleen, Rudy en Nancy, Yves en Lutgarde, Frank en Vanessa, Yves en Kristien evenals Danny en Tineke beginnen met niet alleen zichzelf te herkennen op de geprojecteerde huwelijksfoto maar ook en vooral de andere koppels. Gezien de mogelijke andere haarkleur van vooral de dames en de voor sommige heren de ietwat meer uitgesproken haarinhammen en de modieuze korte coupe van vandaag bleek dit niet altijd evident.

Een tweede reeks vragen ging over bijzondere personages, gebeurtenissen of evenementen die in 1998 het nieuws haalden. Zo kwamen onder meer de film Licht van Stijn Coninx, Dominique Monami als sportvrouw van het jaar, het standbeeld van Rik Poot ter herinnering aan de sluiting van de Renaultfabriek in Vilvoorde, de hit New York, New York van Frank Sinatra en de naamswijziging van de toenmalige BRTN in VRT aan de orde.

Boom, boom, boom,….

Voor het derde onderwerp haalde Sven de mosterd in de muziekwereld. Via korte audiofragmenten werd gekozen voor de Vengaboys, Madonna, Cher, Emilia en Volumia. Allemaal herkenbare deuntjes maar ja…. wie zong dat ook alweer?

Voor de praktische proef werd nagenoeg de ganse familie aan pasta’s aangesproken. Wie zijn weg vond in de benamingen tagliatelle, linguine, tortelline, cannelloni en andere consoorten had wel een streepje voor.

De meest verrassende antwoorden vielen echter te noteren in het laatste gedeelte waarbij de koppels rug aan rug aan een vragensalvo werden onderworpen. Men zou denken dat na 25 jaar de ‘andere’ door en door gekend is. Gezien de resultaten van die vragenronde blijkt dit toch niet helemaal het geval te zijn. En…. hoe verder de quiz vorderde hoe meer ambiance er opborrelde.

Meedoen belangrijker dan winnen

Een quiz waarbij een jury en punten te pas komen veronderstelt dat er ook een winnaar wordt uitgeroepen. Maar ook hier gold dat ‘meedoen belangrijker is dan winnen’.

De ganse avond door konden de deelnemers genieten van een gevarieerde hapjesschotel. Voor het drankgedeelte kregen zij bonnetjes die te verzilveren waren naar eigen zin en goesting.

Dit nieuwsbericht delen: