LENNIK – Burgemeester Irina De Knop wenst haar nieuwe ‘oude’ buren van PAJOTTEGEM veel succes

Ook burgemeester Irina De Knop heeft gereageerd op de bekendmaking van de naam van de nieuwe fusiegemeente Pajottegem die Galmaarden, Gooik en Herne verbindt. Ze wenst alvast de nieuwe fusiegemeente en haar inwoners veel succes toe met hun nieuwe samenwerking. Toch plaatst ze ook  enkele afwijzende kanttekeningen bij de keuze van de nieuwe naam.

Burgemeester Irina De Knop: “In Lennik hebben we gemengde gevoelens bij de nieuwe naam van onze nieuwe buurgemeente. Enerzijds moeten we het ‘participatief’ proces respecteren: het feit dat de inwoners over de namen hebben kunnen stemmen. Anderzijds hadden we het enorm gewaardeerd als onze collega’s uit de respectievelijke schepencolleges deze naam niet hadden weerhouden in de ‘shortlist’ van namen om uit te kiezen.

Het Pajottenland is een benaming voor een regio, zoals de Vlaamse Ardennen of de Westhoek, en de naam Pajottegem neigt er zeer naar.  De keuze voor deze naam, en het feit dat we hierin niet ‘erkend’ of bevraagd zijn als buurgemeente weerspiegelt eigenlijk ook het sentiment dat we als gemeente Lennik ervaren bij andere samenwerkingen met de gemeenten Gooik, Galmaarden en Herne.

Zelf respecteer ik de keuze die men maakt, ook al maakt ze ons niet helemaal gelukkig. We respecteren de lokale autonomie van een ander bestuur, en we wensen onze nieuwe ‘oude’ buren dan ook veel succes met hun nieuwe samenwerking”.

Dit nieuwsbericht delen: