BEVER – Veel animo in Plosje 10 want zowel Magic Michael als de kerstman kwamen langs

Ook Plosje 10 was vandaag in de ban van de kerstmagie. De plaatselijke afdeling van de Gezinsbond trakteerde er haar leden op een leuk feestje waarbij vooral de kinderen in de watten werden gelegd. Zoals het programma het aangaf werd het een mix van vreugde, verwondering en gezelligheid. Gezinsbond Bever telt zo’n 45 leden. Met leden dient ‘gezinnen’ te worden verstaan. Vanuit die 45 gezinnen mocht de bond nu meer dan 40 kinderen een aangename namiddag aanbieden met goochelaar Magic Michael die in een mega show al zijn magische krachten in de weegschaal wierp. De apotheose was evenwel de komst van de kerstman. Die kerstman had voor ieder kind niet alleen een goed woordje maar ook een kindvriendelijk cadeaupakketje mee: niet alleen wat lekkers maar ook een tekenboek, kleurpotloden en nog andere leuke hebbedingetjes.

Tal van voordelen

Secretaris Patrick Capiau over de voordelen die verbonden zijn aan het lidmaatschap bij Gezinsbond: “Het lidmaatschap bij de Gezinsbond, een organisatie die zich inzet voor gezinnen en hun belangen, biedt verschillende voordelen en voordelige diensten. Leden krijgen toegang tot informatie, advies en ondersteuning met betrekking tot gezinsgerelateerde kwesties. Dit kan variëren van opvoedingsadvies tot juridisch advies over familiezaken. Daarin zit ook het luik juridische bijstand. De leden kunnen genieten van kortingen op diverse producten en diensten, variërend van vrijetijdsactiviteiten tot winkelaankopen en reizen. Dit kan helpen om de kosten voor gezinsactiviteiten te verlagen. En ook hier in Bever organiseren wij vanuit onze lokale afdeling een verscheidenheid aan vrijetijdsactiviteiten en evenementen waarbij ‘gezin’ en/of ‘kinderen’ telkens centraal staan”.

De plaatselijke afdeling  

“Het aanbod vanuit onze afdeling varieert van jaar tot jaar”, vervolgt de afdelingssecretaris. “Hier in Bever hebben we wel een paar terugkomende activiteiten zoals het eetfestijn dat er moet voor zorgen dat onze vzw haar werkingskosten kan betalen, de vader- en moederdag die afwisselend gevierd worden, het kerstgebeuren met telkens een animatiegedeelte dat speciaal is afgestemd op jonge kinderen en de nieuwjaarsreceptie waarop alle leden worden uitgenodigd. Zover het ons mogelijk is zijn onze organisaties ofwel kosteloos ofwel aan een bodemprijs. Verder hebben wij ook occasionele activiteiten. Het jongste werkjaar waren er zo onder meer een toneelopvoering en een puzzelwedstrijd. De rommelmarkt tijdens de dorpsfeesten was dit jaar niet aan de orde maar zit wel in de vooruitzichten voor 2024”.

Een actieve vereniging

Gezinsbond Bever is een actieve vereniging met voorzitter Ilse Noynaert en secretaris en manusje van alles Patrick Capiau aan het roer. Om de vereniging goed draaiend te houden worden zij omringd door de bestuursleden Maïté Bueno Lorite, Sarah Hanicq, Lucette Labbe, Mariska Van de Lande en bij gelegenheid ook Patrick’s mama Eliane Lerens.

Gezinsbond Bever is te volgen op deze website en heeft ook een ‘open’ Facebookpagina.

Dit nieuwsbericht delen: