HERNE – Eerste editie van de Night Run & Walk meteen een schot in de roos

De organisatoren van de eerste editie van de Herne Night Run &Walk mogen best tevreden terugblikken op hun inrichting. Niet minder dan 752 runners en wandelaars daagden op om zo op een andere manier kennis te maken met Herne by Night. Het gebeuren werd keurig opgezet door de gemeentelijke dienst vrije tijd in samenwerking met de werkgroep sport van het gelijknamig adviesplatform. Niets werd aan het toeval overgelaten om van het event een topper te maken en dat loonde. In de vertrek- en aankomstzone was het de vzw Samen Bewegen voor Adem die instond voor het opvangen van de deelnemers en van de kijklustigen met een verwarmend drankje, wafeltjes van eigen makelij en voor de jeugd ook een uitdagende initiatie bi fietsen.

Een stemmig aangekleed parcours  

De deelnemers kregen een gevarieerd en stemmig aangekleed parcours voorgeschoteld. Vanuit de bib ging het doorheen het woonzorgcentrum St-Felix waar de residenten vanuit hun kamers de inspanningen van de lopers en de wandelaars konden gadeslaan. De doortocht doorheen De Bloesem dan weer bood vele ouders de gelegenheid samen met hun kinderen de attractiviteit van die vrije basisschool op te snuiven. Aan het nieuw kerkhof loodste een vuurspuwer de deelnemers in de richting van kubus Pieter waar men zich door een wervelende lichtshow in een heuse pop up discoclub kon wanen. Door de regenval van de voorbije dagen vereiste de kubus wel flink wat kundigheid en inspanningen om hem te bereiken. Hier en daar uitglijden werd dan ook meer dan eens de realiteit. Tussenin pompte ook de harmonie ’t Muziek de passanten muzikaal bijkomende adem in. De uitzonderlijke passage doorheen de schuur van het gewezen kartuizerklooster op de tonen van de koninklijke fanfare Sint-Pieter-Herleving bleek voor velen ook een welgekomen en deugddoende ervaring. Bijzonder enthousiast wachtten in de Liezebeekwijk  zowel dansgroep FunDance als de Kokejaanse dansgroep Studio E de dappere runners en wandelaars op. Naar het einde toe maakten ook de doortocht doorheen de kerk met orgelmuziek door de orgelklas van de academie, de oude dekenij en het gemeentehuis voor velen leuke ontdekkingen uit.

Het parcours was op meerdere plaatsen in de duistere bijwijlen sompige veldwegeltjes die dienden getrotseerd te worden sfeervol verlicht. Voor meer dan een waren die paadjes tevens een leuke ontdekking of herinnerden ze aan nostalgische amoureuze belevingen uit hun jeugdjaren. En ook de bewoners op het parcours zorgden voor een gewaardeerde bijdrage aan de stemmige eindejaarsfeer.

Dj-set van Lars Cornet

De medewerkers van de vzw Samen Bewegen voor Adem hadden meer dan de handen vol om de deelnemers bij de aankomst te voorzien van de nodige vitamientjes en calorieën. En ook de initiatie bi fietsen waarbij de deelnemers werden uitgedost in een passende outfit evenals de dj-set van Lars Cornet waren twee aansprekende troeven die vanuit de organisatie werden opgediend.

Het deelnemersveld overtrof de stoutste verwachtingen van de organisatoren. Naar een volgende editie toe werden meteen ook wel al enige werkpunten opgelijst.      

Voor het aanleveren van fotomateriaal dank aan Barbara Vos, Denis Deneulin, Isabelle Pauwels, Viviane Grisez en Nathalie Menschaert.      

Dit nieuwsbericht delen: