Eerste editie HERNE Night Run &Walk stevent regelrecht af op een topper  

Nu vrijdag 15 december pakt de gemeentelijke dienst Vrije Tijd in samenwerking met de werkgroep Sport van het gelijknamig adviesplatform en met vele vrijwilligers uit met de organisatie van de 1ste Herne Night Run & Walk. Iedereen kan meedoen: de sportievelingen, de recreatieve of sporadische sporter en zeker ook de wandelaars. Het wordt beslist de ideale avonduitstap voor gezinnen en vrienden waarbij je Herne eens op een andere manier beleeft. Te oordelen naar het reeds groot aantal vooraf ingeschreven deelnemers is het succes alvast gegarandeerd zeker nu ook de weergoden allicht geen stokken in de wielen zullen steken.

Een tikkeltje extra sfeer   

Het parcours is +/- 5 km lang. Je loopt of wandelt door straten in stemmige kersttooi, gebouwen die hun geheimen uitzonderlijk prijsgeven en verrassende voetwegjes. Onderweg is er allerlei animatie die mee borg staat voor dat tikkeltje extra sfeer. Vertrek en aankomst zijn voorzien op het kaatsplein aan het gemeentehuis. Er kan vertrokken worden tussen 18u30 en 20u00. De deelnameprijs bedraagt 5 euro per persoon (kinderen < 12 jaar gratis) en in ruil ontvangen de deelnemers een gadget voor de veiligheid. Vooraf inschrijven is aangewezen (Tickets online te koop via https://tickets.herne.be/nl/buyingflow/tickets/19225/41578/) maar de dag zelf kan ter plaatse ook nog ingeschreven worden. Stevige loop- of stapschoenen of laarzen zijn wel aanbevolen evenals het dragen van fluoriserend of lichtgevend materiaal om goed zichtbaar te zijn in de duisternis.

Aan de vertrek- en aankomstzone is het de vzw ‘Samen Bewegen voor Adem’ die instaat voor hartverwarmende drankjes, een hapje en animatie met onder meer een uitdagende initiatie op hoge bi fietsen. En een aangepaste set van een jonge, talentrijke, plaatselijke dj valt er zeker ook niet te versmaden.

Veiligheid

Het parcours is niet helemaal verkeersvrij. Voor de veiligheid van de deelnemers wordt wel een zone ingesteld rond het centrum waar uitgezonderd plaatselijk verkeer en een snelheidsbeperking tot 30 km/u gelden. In de Aerebeekstraat en de Processiestraat evenals in de Hernebosstraat wordt éénrichtingsverkeer ingesteld. Stewards worden ingezet op kritieke punten. Al bij al zal de verkeershinder tot een strikt minimum beperkt blijven.

Voor meer informatie kan men terecht bij de dienst Vrije Tijd (Diensthoofd Franciska Dekens – vrijetijd@herne.be – 02/397.11.64) en bevoegd schepen kris.degroote@herne.be (0478/23.35.54).

Dit nieuwsbericht delen: