HERNE – Kerstparade met feeërieke verlichte tractoren trekt opnieuw door de gemeente

Vanuit het centrum van de gemeente zaaien Landelijke Gilde Herfelingen en Landelijke Gilde Herne op zaterdag 16 december opnieuw de kerstsfeer in met een parade van haast 100 verlichte tractoren. Die kerstparade is zo aan haar derde editie toe. Het kloppend hart van de organisatie ligt in de zaal De Kring. Het hoofdgebeuren wordt ingekapseld in een totaal programma met randanimatie en met als afsluiter een stevige afterparty. En uiteraard maken ook de kerstman en de kerstelf hun opwachting. Met de lichtjesparade willen de organisatoren, naast en vooral het oproepen van een stemmige kerstsfeer, ook de land- en tuinbouw evenals al het schone dat het platteland te bieden heeft in de kijker zetten.

Parcours doorheen de vier dorpscentra

Vanaf 16u worden de deelnemers verwacht in het centrum om dan om 18u onder politiebegeleiding hun tocht doorheen de gemeente aan te vatten. De stoet doet dit jaar voor de eerste keer de vier dorpscentra aan. Via de Stationsstraat, de Breemstraat, de Keystraat en de Geraardsbergsestraat vooreerst het centrum van Sint-Pieters-Kapelle aan. Via de Brikstraat en de Geraardsbergsesteenweg wordt dan koers gezet naar het kruispunt Patriot om dan via de Edingsesteenweg, de Heilige Geeststraat, de Grotestraat, de Rankhove en de Van Cauwenberghelaan de rotonde in Kokejane te bereiken. Vanaf hier gaat het verder op de steenweg Asse naar Herfelingen waar via de Mollestraat het centrum van Heikruis wordt opgezocht. Vervolgens wordt via de Neerstraat, de Terlindenstraat, de Barakkenbergstraat, de Ekkelenbergstraat, de Kapellestraat en de Ninoofsesteenweg terug het centrum opgezocht waar de aankomst voorzien wordt omstreeks 21u. Na afloop worden prijzen uitgereikt aan de mooist versierde tractoren.

Randanimatie

Ook aan de kinderen die grote fan zijn van de verlichte tractorparade wordt gedacht. Zij krijgen de gelegenheid met hun verlichte traptractor of go-cart of elektrisch wagentje hun hartje op te halen tijdens de kinderparade op een winterparcours in het centrum (18u30). Nog meer lichtspektakel evenals leuke muziek- en dansbeleving valt er te verwachten tijdens het optreden van de dansgroep Fundance Herne vanaf 19u30 in De Kring.

Meer info via facebookpagina tractorparade Herne.

Dit nieuwsbericht delen: