TOLLEMBEEK – Kerstmarkt in het centrum opnieuw een voltreffer

De vzw  Tollembeek kan ook dit jaar terugblikken op een succesrijke editie van haar kerstmarkt op en rond de parking aan het standbeeld van Urbanus en het kaatsplein. Op een paar uitzonderingen na lieten de ingeschreven standhouders zich niet afschrikken door de aanhoudende regen- en windvlaggen in de namiddag. Na de avond toe en eens de hemelsluizen dicht liep het plein aardig vol met bezoekers en kon er zo genoten worden van een stemmige kerstsfeer. De doortocht van de feeërieke lichtjesparade van de Oude Tractor Club ‘De Vollezeelse Vrienden’ zorgde voor een welgekomen bijkomende attractie. Voor de gelegenheid kreeg ook Urbanus in een aangepast outfit een taak toebedeeld. Vanop zijn sokkel mocht hij de bezoekers hartelijk welkom heten.

Christmas@Tollembeek  

De vzw Tollembeek met voorzitter David Fredrix is een jong,  dynamisch en gedreven team dat door het opzetten van allerlei activiteiten in het dorp onder meer de inwoners wil samenbrengen, Tollembeek positief  in de kijker zetten en ook bijdragen tot een betere wereld. De opbrengsten gaan telkens naar een positief doel. De kerstmarkt Christmas@Tollembeek is één van die activiteiten. Om ook op ongunstige weersomstandigheden degelijk voorbereid te zijn hadden de organisatoren voorzien in een verwarmde tent. Die was initieel opgevat als gelegenheidscafé voor het organiserend comité maar werd gezien de voorspelde weersomstandigheden veiligheidshalve ook deels toegewezen aan standhouders.

Succesformule

Als succesformule staat de kerstmarkt open voor zowel marktkramers als zelfstandigen als verenigingen als clubs om samen met de bezoekers in de aanloop naar Kerstmis een sfeervolle avond te beleven. En daar is de organisatie met leuke randactiviteiten, de medewerking van een 40-tal standhouders en een grote toeloop aan bezoekers eens te meer aardig in gelukt. Het was dan ook een leuke bedoening voor de bezoekers die konden genieten van tal van snuisterijen, opmonterende drankjes en praatjes met buren en vrienden. En ook konden ze hier en daar nog een leuk kerstcadeautje of -decoratie op de kop tikken.   

Niet alleen kerstkraampjes, maar ook diverse attracties, muzikale optredens, live optredens en uiteraard het bezoek van de kerstman zorgden voor een ongeëvenaarde kerstsfeer in het Urbanusdorp. En ook aan het jong volk werd gedacht. Op het kaatsplein stond voor hen een mooi assortiment kermisattracties.

Dit nieuwsbericht delen: