BEVER – Kerstbeurs nummer 1 met oog voor ambachtslieden was een schot in de roos

De eerste Beverse kerstbeurs rond ‘ambacht in de kijker’ mag meteen prat gaat op een succes. Niet minder dan 15 standhouders van eigen bodem kregen in de gemeentelijke zaal Plosje 10 een plaats toebedeeld. Weer of geen weer, het maakte niet uit….en zoals het passend is in deze tijd van het jaar was ook de kerstman van de partij. Wie van al dat kijken, genieten en kopen een dorstje kreeg werd bediend door de dames en heren van de Makrallenvereniging die voor de gelegenheid hun heksenplunje (wijselijk) thuis hadden gelaten.

Minder gekende beroepen

Vanuit het lokaal bestuur werd de organisatie gedragen door vele handen. De coördinatie lag bij schepen Cindy Durieux: “Ons klein dorp is rijk aan ambachtslieden. Ambacht dient hier te worden verstaan als handwerk dat aangeleerd moet worden en als broodwinning wordt beoefend. Vanuit ons bestuur vonden wij dat ook die vaak minder gekende beroepen waarbij vrij artisanaal en traditioneel te werk wordt gegaan onze volle aandacht verdiende. Daarom hebben wij onze kerstbeurs in het teken gezet van ambachten en ambachtslieden”.

Onder de 15 exposanten waren er specifieke stands met onder meer home decoratie, juwelen, houtbewerking, kantklossen en schilderkunst.

Win-win voor iedereen

Cindy Durieux: “Het idee om een kerstbeurs te organiseren is ontstaan op de dorpsfeesten. Daar was toen één enkele stand met handgemaakte hebbedingetjes. Wij vonden dat we daar meer moesten op inzetten en zo ging de bal aan het rollen. Op de 25 aangeschrevenen kregen wij 15 positieve antwoorden en drie waren er ook graag bij geweest maar hadden al andere engagementen aangegaan. De kerstbeurs is een win-win operatie voor iedereen. De standhouders leren elkaar beter kennen en kunnen dan ook ervaring uitwisselen. De bezoekers krijgen een ruimere kijk op wat en wie er in ons dorp leeft en werkt en konden tevens op een ‘plezante’ manier een ietwat meer origineel kerstcadeautje op de kop tikken. En het is ons bestuur dat de rol opneemt van schakel tussen vraag en aanbod”.

“Gezien het succes van deze eerste editie zijn we er haast zeker van dat onze kerstbeurs ook volgend jaar navolging zal krijgen. We hebben zelfs al een datum geprikt. Dat wordt zaterdag 7 december.  Indien zich nog meer standhouders aanbieden hebben we al een oplossing bedacht. De zaal kan perfect via het terras uitgebreid worden met een verwarmde tent”, aldus nog een tevreden schepen.

Dit nieuwsbericht delen: